L'Agència de l'Habitatge lliura 12 pisos amb protecció oficial a les Preses

query_builder   11 abril 2012 14:34

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge lliura 12 pisos amb protecció oficial a les Preses

Foto lliurament les Preses
El director de Promoció de l’Habitatge, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Albert Toledo, i l’alcalde de les Preses, Pere Vila, van lliurar ahir 12 pisos amb protecció oficial al sector sud-oest A i B de les Preses (la Garrotxa). Formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Els pisos pertanyen a dues promocions. Uns estan situats a l’avinguda de l’Estació i són de lloguer amb opció de compra. Disposen de tres dormitoris i una superfície de 75,18 m2 a 79,6 m2. L’import de la renda és de 326 euros a 344 euros mensuals, i tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada.  Es troben en un edifici amb habitatges que eren de compra i bona part dels quals s’havien adjudicat amb anterioritat. Amb el Pla de xoc posat en marxa per l’Agència, han passat a règim de lloguer amb opció de compra, és a dir, les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L’altra promoció està al carrer dels Teixos i són pisos de lloguer. Tenen un dormitori i una superfície de 42,5 m2 a 47,2 m2. El preu de la renda mensual és de 173 euros a 192 euros i no tenen places d’aparcament.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

2  

Imatges

Foto lliurament les Preses

Foto lliurament les Preses 5286

Foto promoció C. Teixos

Foto promoció C. Teixos 626

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa les Preses

Nota de premsa les Preses
PDF | 52