A Palamós i a Port de la Selva

Dos submarinistes morts a la costa gironina

query_builder   11 abril 2012 16:14

event_note Nota de premsa

A Palamós i a Port de la Selva

Dos submarinistes morts a la costa gironina

Salvamento Marítimo SASEMAR, organisme depenent del Ministerio de Fomento, ha comunicat al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, de la Direcció General de Protecció Civil, dos incidents ocorreguts avui a la costa gironina en els que han mort dos submarinistes.
 
A les 13.00 h, l’embarcació recreativa Arrakis ha comunicat a SASEMAR que es trobava a dues milles del port de Palamós i que un dels submarinistes que viatjaven a bord es trobava molt malament. L’embarcació de SASEMAR Salvamar Sirius, amb base al mateix port, ha salpat per fer-se càrrec del submarinista afectat (41 anys, home), que ha mort abans d’arribar a port, i d’altres tres submarinistes que també anaven a l’Arrakis i que estaven en perfecte estat.
 
En el port hi havia dues ambulàncies del SEM, una de suport vital avançat i una de suport vital bàsic, 4 dotacions dels Mossos d’Esquadra (seguretat ciutadana i investigació de Sant Feliu de Guíxols) i un vehicle de Bombers de la Generalitat.
 
L’altre incident ha tingut lloc aquest matí a Port de la Selva, on un home de 60 anys que es trobava fent immersió ha mort. En el rescat i transport ha participat el vaixell Salvamar Alnilam.