Ports de la Generalitat i la Universitat de Girona signen un conveni de col·laboració per a la investigació en robòtica submarina

query_builder   12 abril 2012 13:28

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat i la Universitat de Girona signen un conveni de col·laboració per a la investigació en robòtica submarina

Ports de la Generalitat i la Universitat de Girona han signat un acord de col·laboració en l’àrea d’investigació i desenvolupament tecnològic en el camp de la robòtica. Així, el grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (ViCOROB), membre de TECNIO, de la Universitat de Girona realitzarà estudis batimètrics de zones portuàries al litoral gironí amb un prototip de robot submarí. Per la seva banda, Ports de la Generalitat proporcionarà un punt d’amarratge a l’embarcació de recerca al port de Sant Feliu de Guíxols.
L’acord de col·laboració ha estat signat pel secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Damià Calvet, i per la rectora de la Universitat de Girona,  Anna Maria Geli. Aquest conveni tindrà una vigència de tres anys.
 
Amb aquest conveni ViCOROB es compromet a realitzar una sèrie d’estudis batimètrics en ports de la demarcació de Girona; mostra dels serveis que poden dur a terme els robots submarins del grup.
 
I, per la seva banda, Ports de la Generalitat es compromet a cedir un punt d’amarratge a l’embarcació de la Universitat de Girona  que s’utilitzarà per fer les tasques de recerca i transferència de tecnologia. El Sextant, que és com s’anomena l’embarcació, té una eslora inferior a 7 metres i ha estat equipat a mida per a la realització d’experiments amb els robots desenvolupats a ViCOROB.
 
Desenvolupament en robòtica submarina
 
ViCOROB desenvolupa tasques de recerca, formació i transferència de tecnologia en el camp de l’enginyeria. Una de les seves línies de recerca se centra en el desenvolupament de prototips de robots submarins autònoms i en la construcció de mapes submarins d’elevada resolució. L’ús d’un robot submarí permet apropar-se al fons i prendre mesures amb molta precisió.
 
El grup de recerca, com a membre de TECNIO, aposta per a la internacionalització i la transferència de tecnologia, essent el grup que més finançament europeu ha rebut dins la Universitat de Girona en projectes col·laboratius conjunts amb empreses.
 
 
12 d’abril de 2012

2  

Imatges

Signatura conveni

Signatura conveni 1350

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 1852

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 66