Casal Barceloneta

Cleries: "el Casal de Gent Gran de la Barceloneta és important a l'hora de fomentar un paper actiu entre les persones grans del barri"

query_builder   14 abril 2012 13:00

event_note Nota de premsa

Cleries: "el Casal de Gent Gran de la Barceloneta és important a l'hora de fomentar un paper actiu entre les persones grans del barri"

El conseller de Benestar Social i Família ha inaugurat les obres de remodelació de l’equipament cívic
 
El Departament ha invertit prop d’un milió d’euros en suprimir barreres arquitectòniques, adaptar l’edifici a les normatives vigents i habilitar un espai per a gimnàs, entre d’altres
 
El conseller Cleries en la inauguració
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, ha inaugurat aquest migdia les obres de remodelació del Casal de Gent Gran de la Barceloneta. El Departament de Benestar Social i Família ha invertit un total de 924.536 euros en actuacions de rehabilitació integral de l’edifici.
 
L’equipament cívic consta de tres plantes amb diferents serveis com cuina i cafeteria, sala polivalent amb escenari, zona de jocs, perruqueria, gimnàs, sala de lectura, podologia i una aula informàtica, entre d’altres. Les accions de millora més recents han consistit, principalment, en la supressió de barreres arquitectòniques, l’adaptació a la normativa contra incendis, la creació d’un escenari a la sala polivalent, el condicionament d’un espai per a gimnàs i la renovació del mobiliari.
 
El Casal inaugurat el 1974 disposa així d’un total de 1.185 metres quadrats amb una capacitat màxima per a 250 persones. Avui, més de 300 usuaris i usuàries participen regularment en les activitats que s’organitzen a l’equipament. Durant els mesos en què ha estat tancat per obres s’ha comptat amb la col·laboració d’altres serveis i entitats del barri, que han cedit espais per a permetre la continuïtat de les activitats.
L’espai, gestionat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), està adreçat a totes les persones majors de 60 anys amb carnet d’usuari, les persones majors de 52 anys jubilades i els cònjuges de les persones que compleixin aquests requisits. Acull diverses activitats com tècniques de relaxació, gimnàstica, manualitats, cinema, teatre, memòria, ball, excursions o jocs de taula.
 
El barri de la Barceloneta compta amb un Pla de Desenvolupament Comunitari impulsat per la DGACC del Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Barcelona. Entre les seves línies de treball prioritàries hi ha el col·lectiu de la gent gran. En aquest sentit, el conseller Cleries ha afirmat que “el Casal de Gent Gran de la Barceloneta és important a l’hora de fomentar un paper actiu entre les persones grans del barri”. 

2  

Imatges

Foto de la inauguració del Casal de la Barceloneta

Foto de la inauguració del Casal de la Barceloneta 209

Foto del conseller Cleries durant la inauguració del Casal de la Barceloneta

Foto del conseller Cleries durant la inauguració del Casal de la Barceloneta 264