L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de la Pobla de Lillet, la novena de la comarca del Berguedà

query_builder   12 abril 2012 11:53

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de la Pobla de Lillet, la novena de la comarca del Berguedà

 
 
  • La instal·lació, amb un pressupost proper als 1,8 milions d’euros finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), està dissenyada per tractar un cabal de 600 m3/dia
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta la Pobla de Lillet, a la comarca del Berguedà. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 1,8 milions d’euros, finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).
 
La depuradora és biològica, està dissenyada per a un cabal de 600 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió superior als 1.600 metres.
 
L’aigua tractada es retornarà al riu Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la novena estació depuradora en servei a la comarca del Berguedà, juntament amb les plantes de Berga, Bagà-Guardiola de Berguedà, Gironella, Puig-reig, Cercs, Casserres, Castellar de N’Hug i Sant Corneli de Cercs.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 184