Premis a la Iniciativa Comercial

President Mas: "Cal tenir present que Catalunya sempre ha estat capaç d'aixecar el vol en circumstàncies difícils"

query_builder   12 abril 2012 21:44

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal tenir present que Catalunya sempre ha estat capaç d'aixecar el vol en circumstàncies difícils"

· El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte d’entrega dels Premis a la Iniciativa Comercial
 
· Artur Mas ha agraït al sector la feina que fa “perquè sabem que no és fàcil, però és molt necessària i és important de conservar”
El president Mas lliurant un dels Premis a la Iniciativa Comercial 2011
El president Mas lliurant un dels Premis a la Iniciativa Comercial 2011
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest vespre que, davant les dificultats econòmiques actuals, no s’oblidi que “Catalunya és un país que en circumstàncies complicades i difícils sempre ha estat capaç d’aixecar el cap i el vol”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge en l’acte d’entrega dels Premis a la Iniciativa Comercial, que han premiat 15 empreses i entitats catalanes i han distingit la trajectòria de 26 establiments comercials centenaris.
 
El president ha assegurat que l’única manera que la situació vagi millor és “posar en alça els valors que Catalunya ha anat acumulant durant anys” i que, en altres moments iguals o pitjors, ens han servit per remuntar. “Això vol dir assumir responsabilitats, posar-hi la cara, posar-hi hores, fer la feina ben feta, no tirar la tovallola, no deixar-se impressionar només pels titulars de cada dia i mirar les trajectòries de passat”, ha reblat.
 
Entre aquests valors, Artur Mas ha apel·lat al de l’estalvi i l’austeritat, conceptes tradicionals que s’havien anat perdent i que el president ha celebrat que ara tornin a “aflorar amb certa força al país”. “És bo i és una actitud responsable -ha dit-, perquè a través de l’estalvi es pot invertir”. Per això, el president ha demanat a totes les famílies i persones que encara tenen capacitat i consum de despesa que “no tinguin por i ajudin que el comerç del país vagi endavant” augmentant el seu consum.
 
“Les coses són difícils, però cal arribar a la conclusió que tots plegats ho hem d’intentar fer millor”, ha subratllat Mas, a més d'assegurar que estem en un moment en què “tot el país ha d’intentar ser molt responsable amb els actes i les actituds que té”.
 
 
Un teixit empresarial i comercial viu
 
Malgrat el context de crisi i dificultats, el president ha volgut destacar que hi ha moltes coses que funcionen a Catalunya i una d’elles és el sector del comerç, que aquesta tarda ha estat distingit al Palau de la Generalitat.
 
El cap de l’Executiu ha assegurat que “el teixit empresarial i comercial que hi ha al país encara avui té un grau de vivesa important” i que aquest fet suposa una injecció considerable de “confiança i optimisme”.
 
“Voldria que tinguéssiu el missatge directe per part del president de la Generalitat que se us dóna les gràcies pel que feu, perquè sabem que no és fàcil, però que és molt necessari i és important de conservar”, ha dit el president als comerciants que han assistit a l’acte.
 
Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha volgut felicitar de manera especial els establiments premiats per la seva trajectòria centenària perquè són una “crida a l’optimisme a l’haver sobreviscut a circumstàncies molt pitjors que les actuals”.
 
Artur Mas ha acabat el seu discurs recordant que Catalunya és “un país cada cop més atractiu i que està més de moda” i que aquest aspecte “cal ser abonat de cara al futur” perquè “del fet de més atractiu turísticament el nostre món comercial en pot treure profit”.

2  

Imatges

Lliurament Premis a la Iniciativa Comercial 2011

Lliurament Premis a la Iniciativa Comercial 2011 683

Lliurament Premis a la Iniciativa Comercial 2011

Lliurament Premis a la Iniciativa Comercial 2011 823

1  

Fitxers adjunts

Guardonats amb els Premis Iniciativa Empresarial

Guardonats amb els Premis Iniciativa Empresarial
PDF | 233