El Departament de TES inicia obres de millora al túnel de la C-16 a Guardiola de Berguedà

query_builder   13 abril 2012 12:23

event_note Nota de premsa

El Departament de TES inicia obres de millora al túnel de la C-16 a Guardiola de Berguedà

El Departament de Territori i Sostenibilitat començarà dimarts vinent, 17 d’abril, les obres de manteniment i millora del túnel de la C-16 de Guardiola de Berguedà. Aquesta actuació inclourà aspectes com el sanejament i reforç del túnel, la renovació del paviment i la senyalització i la millora d’elements de seguretat viària. Els treballs, que compten amb un pressupost de 2,9 MEUR, tenen un termini d’execució de sis mesos i comportaran restriccions al trànsit.  
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) iniciarà dimarts vinent, 17 d’abril, obres de manteniment i millora del túnel de la C-16 a Guardiola de Berguedà. Aquesta actuació, que comporta una inversió de 2,9 MEUR, té com a objectius garantir un òptim estat de conservació del túnel i afavorir la seguretat viària. El túnel on s’actuarà té una longitud de 368 metres i dos carrils de circulació.
 
En concret, els treballs que es duran a terme són:
 
  • Sanejament de la volta del túnel
 
  • Reforç del sosteniment
 
  • Millora de la base del túnel, reforçant-ne la impermeabilització
 
  • Execució d’un nou sistema per a facilitar el drenatge
 
  • Construcció d’un muret per a instal·lacions de seguretat, així com l’execució d’apartadors per estacions d'emergències.
 
  • Renovació del ferm i de la senyalització vertical i horitzontal.
 
Restriccions al trànsit
 
L’execució d’aquests treballs de millora comportaran afectacions al trànsit i es desenvoluparan en tres fases:
 
  • 17 d’abril – mitjan juliol: En aquesta fase, s’executaran els treballs de reforç estructural de la volta del túnel, així com de la nova base. Per fer-ho, és necessari tallar totalment el trànsit a l’interior del túnel. Durant aquest període, els dos sentits del trànsit de la C-16 es desviaran per la C-1411z, per la travessera de Guardiola de Berguedà.
 
  • Mitjan juliol – mitjan agost: Es treballarà principalment en el drenatge i la impermeabilització del túnel. Durant aquest període, es tancarà el túnel a la circulació de dilluns a divendres al migdia i es reobrirà durant els caps de setmana.
 
  • Mitjan agost – mitjan octubre: Per dur a terme les tasques finals, el trànsit circularà en un sol sentit pel túnel, de dilluns a divendres a migdia, mentre l’altre es desviarà per la travessera de Guardiola de Berguedà. Divendres al migdia i durant tot el cap de setmana, es restituirà el trànsit en ambdós sentits de la circulació.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 184