En el marc de la campanya de sensibilització protagonitzada per Leo Messi

L'Agència Catalana de Cooperació dona suport a la II Assemblea Internacional FINDECHAGAS que es reuneix a Barcelona

query_builder   13 abril 2012 13:29

event_note Nota de premsa

En el marc de la campanya de sensibilització protagonitzada per Leo Messi

L'Agència Catalana de Cooperació dona suport a la II Assemblea Internacional FINDECHAGAS que es reuneix a Barcelona

Carles Llorens ha reiterat aquest matí en la inauguració de l’Assemblea el compromís de la cooperació catalana amb la malaltia de Chagas i amb les persones que la pateixen i ha destacat la importància de la campanya de sensibilització i visualització de la malaltia que es va iniciar ahir a la tarda al Camp Nou amb la presentació del vídeo protagonitzat per Leo Messi.
Assemblea Findechagas
El director de Cooperació ha explicat que la salut és un dels sectors prioritaris de la cooperació catalana i que Catalunya és un centre de referència en aquesta malaltia, amb centres especialitzats i professionals de prestigi internacional. També ha reconegut la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones afectades, així com els sistemes de detecció, control i de tractament de la malaltia i ha agraït la col·laboració, en aquest cas, de les institucions i entitats que participen en la campanya, com la Fundació FC Barcelona i la Fundació Leo Messi, que des de fa temps està implicada directament amb la malaltia de Chagas.
 
Gairebé un centenar de persones arribades d’arreu del món es troben a Barcelona en una reunió internacional per parlar de la malaltia de Chagas, tant des del punt de vista mèdic com social, així com de les activitats que realitzen les associacions de malalts. FINDECHAGAS demana als governs que es comprometin a controlar les vies de transmissió de la malaltia, a dedicar-hi més recursos i a lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen els afectats.
 
La II Assemblea Internacional està organitzada per la Federació Internacional d’Associacions de Persones afectades per la malaltia de Chagas (FINDECHAGAS), l'Associació d'Amics de Persones amb la Malaltia de Chagas (ASAPECHA) i pel Programa de Salut Internacional de l'Institut Català de la Salut (PROSICS), amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Equip de Treball Immigració i Salut (ETIS) i l’Organització Mundial de la Salut.

1  

Vídeos

Vídeo de sensibilització sobre la malaltia coprotagonitzat per Leo Messi

1  

Fitxers adjunts

Programa de la II Assemblea FINDECHAGAS

Programa de la II Assemblea FINDECHAGAS
PDF | 129