Interior i l'Ajuntament d'Alcanar signen l'adhesió d'aquesta població al programari SIPCAT

query_builder   13 abril 2012 14:20

event_note Nota de premsa

Interior i l'Ajuntament d'Alcanar signen l'adhesió d'aquesta població al programari SIPCAT

FOTO
El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, han signat avui un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d'Atenció de Trucades CAT 112 (telèfon d'emergències) i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.
 
El conseller ha destacat que “aquest conveni representa més eficàcia i més eficiència pels cossos policials i aquesta tecnologia ens permet fer més i millor feina”.
 
Per la seva banda l’alcalde d’Alcanar ha valorat molt positivament el conveni “perquè ens permet optimitzar recursos en un moment en que la seguretat és un valor afegit i un bé preuat”. En aquest sentit, l’alcalde ha demanat al conseller un reforç d’efectius de cara a l’estiu, i el titular d’Interior ha dit que “estudiarà la proposta”.
 
A l’acte també han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Martínez, la subdirectora territorial del Departament d’Interior a les Terres de l’Ebre, Eva Ruíz, i el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, entre d'altres autoritats.
 
SIPCAT
 
El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències), ha impulsat un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.
 
El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.
 
Les característiques principals d’aquest nou aplicatiu són les següents:
  • Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de costosos servidors en les dependències municipals.
  • Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx), gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
  • Quadre d’Indicadors de Gestió d’una policia local.
  • Integració amb Centre d’Atenció de Trucades CAT 112. 
  • Integració amb el SIP dels Mossos d’Esquadra.
  • Integració amb el Servei Català de Trànsit.
  • Integració amb el nou GIS corporatiu.
  • Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA) i certificats digitals, tramitació digital, etc.