El creuer Seabourn Sojourn fa escala per primera vegada al port de Palamós

query_builder   15 abril 2012 14:12

event_note Nota de premsa

El creuer Seabourn Sojourn fa escala per primera vegada al port de Palamós

El port de Palamós ha rebut avui l’escala del creuer de luxe Seabourn Sojourn amb 443 passatgers a bord. Aquesta ha estat la segona escala de la temporada 2012 en què s’esperen 30 creuers i 38.000 passatgers. L’arribada d’un nou creuer dóna resposta a l’esforç institucional que es fa per promoure l’activitat creuerística. En aquesta línia de treball, el port de Palamós estarà representat a la pròxima assemblea de l’Associació de ports de creuers a la Mediterrània (Medcruise), que se celebrarà a Tunísia.
El director general de Transports i Mobilitat i vicepresident de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, ha lliurat una metopa commemorativa al capità del creuer Seabourn Sojourn, Hamish Elliot, amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós.
 
Seabourn Cruises aposta de nou per Palamós
 
El Seabourn Sojourn ha arribat a les 8.00 h procedent de Palma de Mallorca, amb 443 passatgers, majoritàriament nord-americans, i 346 tripulants. Després de fer una estada de deu hores a Palamós, l’elegant creuer salparà cap a Marsella (França).
 
Aquest creuer de luxe té un dels majors balnearis instal·lat en un vaixell que ocupa dues plantes. Així mateix, disposa d’una àmplia oferta gastronòmica que es pot assaborir en un dels quatre restaurants. Completa els serveis als creueristes amb sis bars i salons, piscines exteriors, centre de fitness, saló de bellesa, sales massatge, saunes i banys turcs, sales d’esports i de joc, biblioteca, casino i botigues.
 
El Seabourn Sojourn, que va iniciar la navegació l’any 2010, pertany a la naviliera Seabourn Cruises Line. Aquest vaixell disposa de 225 suites amb terrassa, 7 cobertes i 10 ponts. Pel que fa a característiques tècniques té una eslora de 198 metres, una mànega de 26 metres, un calat de 6,7 m i un registre brut de 32.346 tones.
 
L’escala de Seabourn Sojourn  ha estat la segona escala de la temporada. La tercera, la realitzarà el Thomson Destiny, el pròxim 27 d’abril.
 
30 escales i 38.000 passatgers
 
La temporada 2012 el port de Palamós espera 30 escales de creuer i la visita de 38.000 passatgers. Aquestes xifres consoliden un any més l’activitat creuerística a la Costa Brava i enforteixen la posició de Palamós com a port escala de creuers a la Mediterrània en el mercat internacional del sector creuerístic.
 
D’aquesta temporada, destaca l’arribada de creuers amb major capacitat de passatge. De fet, el 90% de les 30 escales previstes portaran a bord més de 1.000 passatgers. Enguany, atracarà a Palamós per primer cop la companyia nord-americana Crystal Cruises. Així mateix, continua la desestacionalització de la temporada de creuers, ja que ha començat el mes de març i finalitzarà el mes de desembre.
 
El port de Palamós es promociona a Tunis
 
Ports de la Generalitat continua treballant per promoure l’activitat de creuers en els principals fòrums i congressos internacionals d’aquest sector. La propera cita per impulsar els creuers a Palamós serà la 40a assemblea de l'Associació de ports de creuers de la Mediterrània (Medcruise), que s’inicia  el 30 de maig a Tunis (Tunísia).
 
Des de l’octubre passat el port de Palamós és nou membre de la Junta Directiva de Medcruise des d’on contribueix a promocionar la Mediterrània com a destinació de creuers i a gestionar aquesta associació.
 
L'Associació Medcruise, creada l’any 1996 per promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i els seus mars adjacents, ajuda als seus membres proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Aquesta associació, en constant creiexement, està formada per 69 ports membres i  26 membres associats que representen agents portuaris o entitats turístiques del sector.
 
 
15 d’abril de 2012

2  

Imatges

Lliurament metopa al creuer

Lliurament metopa al creuer 540

Seabourn Sojourn a Palamós

Seabourn Sojourn a Palamós 932

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 55