Un total de 186 aspirants participaran en el procés selectiu d'acreditació de directiu professional docent

query_builder   15 abril 2012 08:00

event_note Nota de premsa

Un total de 186 aspirants participaran en el procés selectiu d'acreditació de directiu professional docent

 

  • El proper 18 d’abril s’iniciarà el procés amb la prova de coneixements
  • En aquesta primera convocatòria, Ensenyament acreditarà un màxim de 80 professionals
 
Un total de 186 aspirants participaran en el procés selectiu corresponent al procediment per obtenir l’acreditació de directiu professional docent, que va convocar per primer cop el Departament d’Ensenyament el passat mes de gener per acreditar a un total de 80 professionals de la direcció escolar. Aquest procés s’iniciarà el proper dimecres 18 d’abril amb la prova de coneixements del marc institucional i de les funcions pròpies del directiu professional docent, que tindrà lloc a partir de les 15.00h a l’Institut Menéndez y Pelayo de Barcelona.
 
El procés d'acreditació, que està previst que finalitzi durant la segona quinzena de maig, constarà de dues proves de caràcter eliminatori i d’una valoració de mèrits. Un cop realitzada la primera prova del dia 18 d’abril, els aspirants que l’hagin superada duran a terme la segona prova, que consisteix en la realització d’un treball escrit sobre un projecte de direcció i una entrevista referida a l’exposició i defensa del projecte. Finalment, als aspirants que hagin passat ambdues proves, se’ls valoraran els mèrits corresponents a l’experiència professional i als coneixements per exercir la direcció de centres públics. D’aquests aspirants en seran seleccionats els 80 que obtinguin una millor puntuació total.
 
El Departament d’Ensenyament va publicar el passat 11 d’abril la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos en el procediment. Dels 229 aspirants que es van presentar a la convocatòria, 186 en van resultar admesos i 43 exclosos. El requisit mínim que es demana a aquests aspirants és exercir o haver exercit per un període d’un mandat, com a mínim (quatre anys), la direcció d’un centre i haver superat l’avaluació com a director de manera positiva.
 
Aquest nou procés s’inclou dins del l’Acord Marc de la lluita contra el fracàs escolar aprovat pel Govern de la Generalitat ara fa un any i que vol reduir el fracàs a la meitat en vuit anys. Es tracta d’una iniciativa pionera en el camp de la direcció escolar de centres públics docents i té com a objectiu aconseguir que el conjunt de la direcció de centres de titularitat del Departament acabi tenint una direcció professionalitzadora. 
 
 
15 d’abril de 2012