El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita el Baix Penedès i el Camp de Tarragona

query_builder   13 abril 2012 20:07

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita el Baix Penedès i el Camp de Tarragona

 

  • El conseller F. Xavier Mena ha participat a la jornada econòmica “Eines per millorar l’ocupació al Baix Penedès” celebrada avui a Calafell. La jornada ha aplegat empresaris i emprenedors de la comarca per tal de debatre i analitzar vies d’impuls per a la reactivació econòmica i la generació d’ocupació

 

  • El conseller, acompanyat del Delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i el Director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Baptista Capell, ha completat la jornada al Camp de Tarragona, amb la visita a l’empresa Griñó Ecològic, i a Dow Chemical, on ha presidit l’acte de lliurament dels premis Dow Chemical 2012
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha visitat avui la comarca del Baix Penedès i el Camp de Tarragona. Al matí el conseller ha participat com a ponent a la jornada “Eines per millorar l’ocupació del Baix Penedès” celebrada a Calafell, en la que ha presentat les principals línies d’actuació del govern per tal de contribuir a reactivar l’economia i crear ocupació. “Tota l’acció de govern té com a fi últim redreçar l’economia i  generar ocupació”, ha destacat el conseller, remetent a la millora de la productivitat, el reequilibri de les finances públiques “massa endeutades”, la reforma del sector financer i la reforma del mercat de treball, com a premisses prèvies per sortir de l’atzucac actual.
 
Davant més d’un centenar d’empresaris, emprenedors i altres agents econòmics del territori, el conseller Mena ha explicat les diferents actuacions que el Departament d’Empresa i Ocupació està duent a terme per tal dinamitzar l’activitat empresarial al nostra país i crear ocupació. “Si volem generar ocupació necessitem empreses. Són les empreses les que crearan ocupació i ens ajudaran a sortir d’aquest atzucac”, ha reblat el conseller, que ha anat desgranant els diferents plans del Departament enfocats a reactivar l’economia, com el pla d’actuacions industrials i empresarials, el pla de l’energia i canvi climàtic, les actuacions en matèria de turisme, la futura llei del comerç o les actuacions en matèria de societat de la informació i les telecomunicacions.
 
En aquesta línia el conseller ha volgut destacar la importància de la reforma de la formació professional; “si no fem la reforma de la formació professional i l’orientem a les necessitats de les empreses en base a la formació dual i en alternança, no redreçarem l’economia i no crearem ocupació”, ha sentenciat.
 
En el marc de la jornada, el conseller també s’ha mostrat preocupat per l’afectació dels pressupostos generals de l’Estat 2012 en les polítiques actives d’ocupació que té endagades la Generalitat i ha estimat que la rebaixa de fons provinents de l’Estat respecte l’any passat podria arribar al 58%, cosa que afectaria greument a la formació ocupacional, plans d’ocupació i fins i tot a les accions d’orientació laboral que es duen a terme des del Servei d’Ocupació de Catalunya. En aquest sentit el conseller ha defensat les polítiques d’activació laboral per davant de les de les bonificacions, en línia amb Europa, i ha lamentat aquesta previsible reducció del pressupost, per bé –ha dit-, que falta el tràmit d’aprovació al congrés i per tant no són definitius.
 
A la jornada el conseller ha estat acompanyat per l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Tarragona, Baptista Capell.
 
 
Visita a Griñó Ecològic
 
Posteriorment, el conseller F. Xavier Mena s’ha traslladat a Constantí per visitar a l’empresa familiar Griñó Ecològic. El conseller ha volgut conèixer de primera mà les instal·lacions que aquesta empresa té al municipi tarragoní, i ha mantingut una breu trobada amb el president i conseller delegat del grup, Joan Griñó, el director de la Divisió de Tractament, Albert Mateu, i altres responsables de la companyia.
 
El grup, sota la marca Griñó Ecològic, centra la seva activitat en els serveis mediambientals i en la generació d’energia verda. Fundada al 1933, ofereix una cobertura integral a la gestió i el tractament de residus. Actualment l’empresa està treballant en un projecte innovador, en col·laboració amb la URV, per tal d’obtenir carburant Diesel a partir del tractament de residus.
 
 
Premis Dow Chemical 2012
 
El conseller ha finalitzat la jornada al Camp de Tarragona, a l’empresa Dow Chemical, on després de visitar l’empresa ha presidit l’acte de lliurament dels Premis Dow Chemical 2012. El premi Dow Chemical, fruit de la col·laboració entre la companyia i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV, es va constituir el 1978 i distingeix els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació dels estudiants d’enginyeria química. La convocatòria està dotada amb 10.000 euros destinats al desenvolupament del projecte premiat.

1  

Imatges

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a la seu de Dow Chemical

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a la seu de Dow Chemical 1813

4  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a Griñó

El conseller F. Xavier Mena, en un moment de la visita a Griñó
JPG | 1788

Moment de la visita a les instal·lacions de Griñó Ecologic

Moment de la visita a les instal·lacions de Griñó Ecologic
JPG | 2177

El conseller F. Xavier Mena en l'acte de lliurament dels Premis Dow Chemical 2012.

El conseller F. Xavier Mena en l'acte de lliurament dels Premis Dow Chemical 2012.
JPG | 288

El conseller F. Xavier Mena en l'acte de lliurament dels Premis Dow Chemical 2012.

El conseller F. Xavier Mena en l'acte de lliurament dels Premis Dow Chemical 2012.
JPG | 268