El conseller Cleries condemna enèrgicament el presumpte assassinat d'un nadó a Esplugues de Llobregat

query_builder   13 abril 2012 18:40

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries condemna enèrgicament el presumpte assassinat d'un nadó a Esplugues de Llobregat

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha condemnat enèrgicament la mort d'un nen d’onze mesos a Esplugues de Llobregat, ahir dijous 12 d’abril a conseqüència de les lesions que presentava. La mare i el seu company han estat detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi dolós.
 
Josep Lluís Cleries ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima i ha reiterat el seu compromís en la lluita contra la vulneració dels drets dels infants. El conseller també ha destacat que “els infants són el col·lectiu més vulnerable de la nostra societat, raó per la qual hem de ser capaços com a país de garantir la seva màxima atenció i protecció”. El conseller ha declarat que “fets com aquest ens consternen a tots i hem de treballar i unir esforços, Govern i societat, per no reviure’ls mai més”.
 
El conseller Cleries ha recordat que el sistema català de protecció a la infància i l'adolescència posa a disposició de familiars, veïns o veïnes, altres adults i dels propis menors diverses vies per denunciar o comunicar la sospita d'una situació de maltractament, de desemparament o de risc. El Govern de la Generalitat disposa del telèfon gratuït Infància Respon 900 300 777 per comunicar qualsevol sospita o dubte sobre la vulneració dels drets dels infants. També hi ha una bústia de correu electrònic per comunicar maltractaments d’infants i adolescents: infanciarespon.bsf@gencat.cat