Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones per 14 robatoris a establiments comercials de Lleida

query_builder   16 abril 2012 09:05

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones per 14 robatoris a establiments comercials de Lleida

 - S’ha desmantellat un grup molt actiu especialitzat en els robatoris amb força a l’interior d’establiments comercials
 

- Dos dels detinguts han ingressat a presó

 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra han detingut durant els darrers dies Nordin KM, de 19 anys, Costel P, de 37 anys, Alexandru T, de 24 anys i Florin O de 21 anys, tots quatre veïns de Lleida, com a presumptes autors de 14 robatoris amb força a establiment comercials.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a principis del passat mes de març, després de tenir coneixement d’un seguit de robatoris a interior d’establiments comercials situats al barri de Balafia de Lleida i rodalies.
 
En tots els robatoris el "modus operandi " era similar, ja que sempre es produïen de matinada i, després de forçar o bé tallar la reixa dels locals, accedien a l'interior per tal de sostreure els diners i els objectes de valor.
 
Durant la fase d’investigació, els agents de la Unitat d’Investigació de l'ABP del Segrià van tenir indicis que els autors dels robatoris podrien viure en un mateix domicili  proper als establiments forçats.
 
La matinada del passat 28 de març es va detenir Nordin KM i Costel P, després de cometre dos robatoris, un a l'interior d’un bar del carrer Cerdanya i l’altre en un gimnàs del carrer Berguedà.
 
El passat dimecres 11 d’abril va concloure la investigació amb la detenció dels altres dos integrants del grup, Alexandru T i Florin O.
 
Als quatre detinguts se’ls relaciona amb l’autoria de 14 robatoris, comesos entre els dies 1 i 28 del passat mes de març, majoritàriament en establiments comercials del barri de Balàfia de Lleida. Concretament, en vuit bars, un gimnàs, tres botigues, una perruqueria i una farmàcia.
 
De la investigació es desprèn que els detinguts formaven un grup molt actiu on els seus integrants s’alternaven a l’hora de cometre els robatoris per tal de dificultar la investigació policial. Per aquest motiu, a Nodin KM se l’inculpa l’autoria de 10 robatoris, a Cospel P la participació en els 14 robatoris, i a Alexandru T i Florin O l’autoria de 4 robatoris.
 
Els detinguts Nordin KM i Cospel P, tots dos amb antecedents, van passar a disposició judicial dies després de la seva detenció, davant del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, el qual va decretar el seu ingrés a la presó.
 
Els altres dos detinguts, que també tenen antecedents, van passar el 12 d’abril a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 16 d’abril de 2012

2  

Imatges

EINES

EINES 596

PORTA TALLADA

PORTA TALLADA 746