La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que les propostes del Ministeri d'Educació envaeixen competències catalanes

query_builder   16 abril 2012 20:17

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que les propostes del Ministeri d'Educació envaeixen competències catalanes

 
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat aquest migdia que algunes de les propostes de les mesures de racionalització que s'han anunciat avui a la conferència d'Educació envaeixen competències de Catalunya. La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions a la sortida de la reunió on també ha assegurat que les mesures signifiquen passar "del cafè per a tothom al cafè descafeïnat per a tothom".
 
D'aquesta manera, la titular del Departament ha volgut exemplificar la rebaixa competencial que suposen les mesures que s'han presentat aquest matí avui a la reunió ministerial.

La consellera  també ha concretat que les mesures d'increment horari, suplències i nous complements són competència autonòmica i per tant la seva modificació depèn del Govern  català. També ha considerat que amb la reunió d'avui s'està desvirtuant la Conferència d'Educació que era un espai de negociació i diàleg. Per Rigau la reunió d'aquest matí a Madrid ha estat una anunci sense que hagi hagut un debat de les propostes.

La consellera d'Ensenyament ha recordat que hi ha en joc la lluita contra el dèficit i ha mostrat preocupació per la culpabilització del dèficit a les comunitats autònomes "com si l'administració de l'Estat no es veiés afectada". En aquest sentit, abans de la reunió ha recordat que el govern espanyol reclama a les administracions autonòmiques que apliquin mesures; ha recordat que la Generalitat ja ha aprovat una rebaixa en aquest línia dels sous als seus funcionaris i que en canvi l'Estat no ha pres cap mesura.

Rigau s'ha mostrat sorpresa pel desconeixement de les mesures que algunes comunitats autònomes ja estaven aplicant per optimitzar la despesa sense baixar la qualitat del sistema i de les quals el ministeri no en coneixia els detalls. La consellera ha comentat que no podia fer una lectura positiva de la conferència ja que no hi havia hagut participació, perdent així l'esperit propi de la reunió.
 
 
16 d’abril de 2012
 

2  

Talls de so

Tall 1 HC Rigau
mp3 | 425

Tall 2 HC Rigau
mp3 | 1130