El delegat del Govern a la Catalunya Central visita cinc ajuntaments de l'Anoia

Jordi Moltó ha completat les seves visites institucionals a la comarca

query_builder   16 abril 2012 17:39

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a la Catalunya Central visita cinc ajuntaments de l'Anoia

Jordi Moltó ha completat les seves visites institucionals a la comarca

 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha fet una visita territorial als municipis de Piera, Rubió, Montmaneu, Sant Martí de Tous i Bellprat. Amb aquestes, ha acabat la ronda de visites institucionals previstes als municipis de l’Anoia. 
 
A Piera, el tema principal plantejat al delegat del Govern va ser la problemàtica relacionada amb el sanejament de les aigües residuals als nuclis de Vallbonica, Sant Jaume i sobretot, Can Bonastre, ja que en aquest darrer hi ha una població al voltant dels 1.500 habitants.  L’Ajuntament té l’objectiu, i així li ho ha expressat el seu alcalde Jaume S. Guixà,  d’arribar a un acord amb la Generalitat per a l’execució del projecte i la posada en marxa d’una nova depuradora. També s’han tractat altres temes, com la construcció d’un nou CAP, els problemes de seguretat al municipi i la problemàtica en relació a l’atur i la cobertura social.
  
El delegat de Govern, després de la visita  institucional a Piera ha continuat amb la de Rubió. Ha signat en el Llibre d’honor de l’ajuntament i a continuació s’han tractat diferents qüestions relacionades amb el municipi. En primer lloc, l’alcalde, Francesc Miquel Archela, ha destacat tot allò relacionat amb la comunicació i la cobertura d’Internet tant als nuclis com en les diferents masies del municipi. D’altra banda s’han tractat diferents projectes de futur. L’Ajuntament assenyala com a prioritaris la reparació i  manteniment de camins i l’arranjament de la carretera Igualada-els Prats de Rei al seu pas pel nucli de Les Maioles al municipi de Rubió.
 
A Montmaneu, el delegat del Govern ha estat rebut per l’alcalde, Enric Admetller, i els regidors de l’equip de govern.  Després de signar en el Llibre d’honor, s’han tractat els diferents temes relacionats amb la situació econòmica que travessa l’Ajuntament de Montmaneu. També s’han posat en consideració  les diferents possibilitats  d’implantació industrial al municipi.
 
A l’Ajuntament de Sant Martí de Tous, l’alcalde, David Alquézar, li ha plantejat al delegat diferents temàtiques relacionades amb la Llei de barris, la rehabilitació del casc antic i la construcció d’equipaments comunitaris com a centre de serveis i oficina de turisme. També, però, de la llar d’infants i l’escola de música, de problemes amb els horaris del transport públic, de l’embassament de Tous i la necessitat que estigui ple o del potencial turístic del municipi. Després de la reunió a l’Ajuntament, l’alcalde ha acompanyat al delegat en la visita al casc antic i a l’Ateneu.
Finalment, a l’Ajuntament de Bellprat,  l’alcalde, Carles Pol, ha ressaltat al delegat les problemàtiques relacionades amb les telecomunicacions, com en els serveis d’internet i televisió. També es van posar sobre la taula altres qüestions, com la gestió de l’escombraries i de l’aigua, les dificultats d’un municipi amb moltes masies disperses i poca població, així com els esdeveniments culturals del municipi. Finalment, el delegat, acompanyat de l’alcalde, han fet una visita als carrers de Bellprat.

5  

Imatges

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a l'Ajuntament de Piera

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a l'Ajuntament de Piera 625

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Rubió, Francesc Miquel Archela

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Rubió, Francesc Miquel Archela 106

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Montmaneu

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, amb l'alcalde de Montmaneu 68

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a davant de l'Ajuntament de Bellprat amb l'alcalde, Carles Pol

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a davant de l'Ajuntament de Bellprat amb l'alcalde, Carles Pol 68

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a l'Ajuntament de Sant Martí de Tous

El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, a l'Ajuntament de Sant Martí de Tous 3047