El Departament d'Agricultura ha convocat els ajuts per a la reconversió de les plantacions de cítrics 2012

query_builder   17 abril 2012 10:01

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura ha convocat els ajuts per a la reconversió de les plantacions de cítrics 2012

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts per a la reconversió de les plantacions de cítrics de Catalunya corresponents a 2012, com va publicar la setmana passada el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
Per a ser beneficiari de l’ajut s’ha de ser titular d’una explotació citrícola ubicada a Catalunya i tenir aprovades les parcel·les a reconvertir en els Plans de reconversió que es van convocar durant els anys 2009 i 2010, en els quals es planificava les actuacions a fer durant tot el període de vigència del pla.
 
La reconversió de plantacions de cítrics té com a finalitat l’adaptació del sector dels cítrics de Catalunya a les exigències del mercat. L’objectiu és l’arrencada de varietats que presenten determinats desajustaments en el seu calendari d’oferta, donant lloc a una forta concentració de l’oferta en determinats períodes de la seva comercialització i que no tenen suficient acceptació pel consumidor, així com la plantació i/o empeltat de varietats noves més ben adaptades al territori i a les necessitats del mercats, per tal d’aconseguir un major equilibri entre l’oferta i la demanda, i dinamitzar i millorar la competitivitat del sector citrícola català.
 
Les inversions subvencionables són la nova plantació (prèviament hi ha d’haver una superfície equivalent d’arrencada), el reempeltament, i/o instal·lació de regadiu, en parcel·les que inicialment ja eren de regadiu. Les actuacions subvencionables es poden realitzar fins al 30 de juny de 2013.
 
Les espècies i varietats que poden ser reconvertides en aquest pla de reconversió són taronger, mandariner satsuma, mandariner clementina, mandariner híbrid, mandariner comú, llimoner i aranger, amb excepció de les següents varietats: mandariner híbrid ( fortuna, nova o clemenvilla) mandariner clementina (clemenules, marisol).
 
L’ajut es calcula en base a uns mòduls per actuació que van de 11.500€/ha a 15.500€/ha, segons l’actuació que es vol dur a terme, als quals se’ls hi aplicarà uns percentatges  en funció de les característiques de cada beneficiari, que poden ser com a mínim d’un 15% i fins a un màxim del 50%.