L'Agència Catalana de l'Aigua posa en marxa la depuradora d'Escaló, la setzena a la comarca del Pallars Sobirà

query_builder   17 abril 2012 11:32

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en marxa la depuradora d'Escaló, la setzena a la comarca del Pallars Sobirà

 
  • La instal·lació, ubicada al municipi de la Guingueta d’Àneu, ha comptat amb un pressupost superior als 172.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
 
  • L’aigua tractada es retornarà al riu Noguera Pallaresa, contribuint a la seva millora mediambiental
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Escaló (terme municipal de la Guingueta d’Àneu), a la comarca del Pallars Sobirà. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 172.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora és compacta soterrada amb tractament biològic, està dissenyada per a un cabal de 80 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 150 metres.
 
L’aigua tractada es retornarà al riu Noguera Pallaresa, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la setzena estació depuradora en servei a la comarca del Pallars Sobirà, juntament amb les plantes de Rialp, Sort, Espot, Esterri d’Àneu, Vall de Cardós, la Guingueta d’Àneu, Gerri de la Sal, Alins, Altron, Àreu, Estais, Llesuí, Tírvia, Tavascan i Altron.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 193