Lliurament carnet de monitor 100.000

El conseller Cleries entrega el carnet de monitor d'educació en el lleure número 100.000

L'acte, que commemora els 30 anys de la regulació de la formació en educació en el lleure, s'ha celebrat al Palau de la Música

query_builder   17 abril 2012 20:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries entrega el carnet de monitor d'educació en el lleure número 100.000

L'acte, que commemora els 30 anys de la regulació de la formació en educació en el lleure, s'ha celebrat al Palau de la Música

Lliurament carnet de monitor 100.000
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha fet entrega aquest vespre del carnet de monitora d’educació en el lleure número 100.000 a Neus Querol, cap d’un agrupament escolta a Castelldefels.
 
A la trobada, celebrada al Palau de la Música Catalana, hi ha assistit centenars d’alumnes, monitors, caps escoltes i directors d’entitats i associacions, i ha rememorat l’inici de la regularització de la formació de dirigents a Catalunya, l’any 1982.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Cleries ha destacat que “l’educació en el lleure ha tingut i té en la societat catalana una gran força transformadora”. En aquest sentit, el conseller ha recordat el pes que ha tingut l’educació en el lleure en la història del país, ja que “durant la dictadura franquista va preservar la nostra identitat nacional, la cultura i la llengua catalana; i alhora va crear una cultura participativa i de generació de lideratges en l’àmbit polític, a la societat civil o a les ONG”.
 
D’altra banda, el conseller també ha volgut emfasitzar “el paper dels educadors en el lleure com a transmissors de valors” i ha valorat la tasca de “milers de joves d’arreu del país que inverteixen una part del seu temps lliure a treballar en l’educació de nois i noies, sense esperar res a canvi”.
 
El conseller Cleries, que ha fet referència a la seva experiència personal com a monitor, ha recordat que “les 100.000 persones que hem aconseguit el títol de monitors i monitores, tant si exercim com si no, no deixarem mai de ser-ho, perquè l’educació en el lleure és una educació per la vida”.
 
Finalment, el conseller de Benestar Social i Família ha reiterat el suport i la col·laboració de la Direcció General de Joventut a les entitats, i ha recordat que aquesta tasca formativa es continuarà fent per tal de garantir el rigor i la qualitat en l’educació en el lleure.
 
La Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família ha supervisat durant 30 anys la formació i entregat el diploma a un total de 100.000 monitors i monitores i a 15.772 directors i directores de lleure.
 
Aquests dirigents han anat formant part de les entitats d’educació en el lleure de Catalunya, que estan adreçades a infants i joves. Avui, el nombre d’aquestes entitats és de 960, entre casals de joves, agrupaments escoltes i esplais, d’acord amb el cens de la DGJ.
 
Actualment, a Catalunya hi ha 30 escoles que estan reconegudes per la DGJ i que imparteixen cursos i formen a nous dirigents per a la consecució del títol de monitor o de director. En total, el curs de monitor consta de 275 hores (100 hores teòriques, 150 hores pràctiques, i 25 hores d’elaboració d’un treball), i garanteixen la consecució d’uns coneixements homogenis i de qualitat en els àmbits metodològic, d’habilitats personals i de capacitats pedagògiques.
 
En commemoració de la tasca duta a terme pel teixit associatiu, durant l’acte s’han projectat els vídeos 30 anys, 30 escoles i 10 testimonis-100M-100.000 monitors/es, que repassen la trajectòria del monitoratge de l’educació en el lleure.
 
L’acte, conduït per la presentadora del club Super 3 Neus Ballbé, també ha comptat amb la participació de l’actual director general de Joventut, Toni Reig; el primer director general de Joventut de la Generalitat, Enric Puig, i el professor d’Esade, Josep Maria Lozano.
 
Per acabar, s’ha celebrat un concert a càrrec de Joan Crosas i Manel Camp, que han interpretat cançons del grup “Esquirols”, inclosa la famosa "Torna, torna Serrallonga”.

 

Podeu veure el vídeo 30 anys, 30 escoles i 10 testimonis-100M-100.000 monitors/es a la web de l’acte.