Actes del president de la Generalitat durant la jornada de Sant Jordi

query_builder   18 abril 2012 12:38

event_note Nota de premsa

Actes del president de la Generalitat durant la jornada de Sant Jordi

08.30 hores. Entrevista a TV3.
El president de la Generalitat iniciarà la jornada de Sant Jordi amb una entrevista al programa “Els matins de TV3”. La periodista Ariadna Oltra entrevistarà el cap de l’Executiu en directe, des del Pati dels carruatges del Palau de la Generalitat.
 
09.00 hores. Missa de Sant Jordi i benedicció de les parades de roses
Artur Mas presidirà la missa de Sant Jordi oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach i, a continuació, tindrà lloc la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social, que com cada any s’instal·len al Pati de carruatges del Palau de la Generalitat. El Cor de Cambra Francesc Valls interpretarà els Goigs de Sant Jordi.
 
Els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’arribada dels convidats a la missa i seguir la celebració litúrgica des d’un espai habilitat a tal efecte. Des de la Sala de Premsa del Palau també es podrà seguir i hi haurà senyal per les televisions i ràdios.
 
L’acte de benedicció de les roses i la salutació del president als paradistes de les diferents entitats que venen roses la podran seguir els mitjans gràfics des del mateix Pati de carruatges.
 
11.00 hores. Audiència amb la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2011
El cap de l’Executiu rebrà en audiència, al Palau de la Generalitat, la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2011, així com les Dames i Fadrins de les demarcacions catalanes. A la trobada també hi assistirà la junta de Foment de les Tradicions Catalanes, presidida pel seu president, Josep Maria Matamoros. Durant la trobada hi haurà unes breus paraules del president que els mitjans podran cobrir.  
 
12.00 hores. Lectura continuada de Tirant lo Blanc.
El president Mas participarà a la lectura continuada de 8 hores de l’obra de Joanot Martorell Tirant lo Blanc que tindrà lloc al Teatre Romea. L’acte, organitzat per la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona, comptarà amb la participació de 40 membres de la societat civil i 32 actors professionals que interpretaran els diferents papers de l’obra. L’activitat començarà a les 12 del migdia amb la lectura del primer paràgraf d’aquesta obra per part del president de la Generalitat.
 
 
ALTRES ACTES RELACIONATS AMB SANT JORDI
 
 
Divendres, dia 20. Audiències i lliurament de les Creus de Sant Jordi i
 
  • 13.00 hores: Audiència a la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de  Flequers, al Palau de la Generalitat.
 
  • 13.30 hores: Audiència al Gremi Provincial de Pastisseria i Confiteria de Barcelona, al Palau de la Generalitat.
 
Es podran prendre imatges d’ambdues recepcions a l’inici. No caldrà acreditació especial.
 
  • 19.00 hores: El president Mas lliurarà la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural
 
Els mitjans que vulguin cobrir el lliurament i no disposin de l’acreditació permanent del Palau, s’hauran d’acreditar prèviament enviant un correu a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació al qual es pertany i càrrec que s’ocupa. El termini d’acreditacions finalitzarà dijous, 19 d’abril, a les 14 hores.
 
Degut a les limitacions d’espai, les càmeres de TV no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà la senyal institucional de l’acte que penjarà a Collserola. La resta de mitjans ho podran seguir des d’altres sales.
 
Aquest Gabinet de premsa facilitarà fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, aproximadament dues hores després de la finalització del lliurament, a través del web: www.gencat.cat/creusantjordi
 
 
Dilluns, dia 23. Jornada de portes obertes.
Com cada any, el Palau de la Generalitat celebrarà una jornada de portes obertes per a què tots els ciutadans que vulguin puguin visitar l’edifici. L’horari serà de 11.30 a 19 hores.