Felip Puig aposta per un model de complementarietat entre els Mossos d'Esquadra i les policies locals

query_builder   18 abril 2012 13:43

event_note Nota de premsa

Felip Puig aposta per un model de complementarietat entre els Mossos d'Esquadra i les policies locals

FOTO

 

  • Puig fa una crida  per treballar “per un model de coordinació operativa que ens porti a construir el nou sistema de seguretat pública de Catalunya”
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha apostat avui per un model de complementarietat entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals. Puig ha fet una crida “per treballar per un model de coordinació operativa que ens porti a construir el nou sistema de seguretat pública de Catalunya”.
 
En aquest sentit, el conseller ha recordat que “estem davant d’una nova etapa en què hem de deixar enrere els recels corporatius i potenciar la coordinació operativa, però sobretot  la complicitat corporativa”.
 
Puig ha fet aquestes declaracions durant l’acte “Construint el sistema de policia de Catalunya”, en què ha presentat als caps de les policies locals de Catalunya i representants locals el programari SIPCAT.
 
Per la seva banda, el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, ha volgut agraïr al conseller “el seu suport perquè aquesta eina hagi esdevingut una realitat”. “El SIPCAT és un projecte tecnològic de llarg recorregut que comporta una manera d’entendre el dia a dia dels cossos policials”, ha afegit.
 
L’acte, que ha tingut lloc al Complex Central dels Mossos a Sabadell, ha comptat amb un centenar de representants de les policies locals, alcaldes i regidors d'arreu de Catalunya i amb  la participació del director general de la Policia, Manel Prat; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, i el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, entre d’altres.
 
SIPCAT
 
El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències), ha impulsat un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.
 
El programari SIPCAT és un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d'Atenció de Trucades CAT 112 (telèfon d'emergències), i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.
 
Entre els cossos afectats per aquesta renovació funcional i tecnològica hi ha les policies locals i ajuntaments, Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, el 112, etc.
 
Les característiques principals d’aquesta nova aplicació són les següents:
 
  • Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de servidors costosos a les dependències municipals.
  • Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx), gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
  • Quadre d’indicadors de gestió d’una policia local.
  • Integració amb el Centre d’Atenció de Trucades CAT 112. 
  • Integració amb el SIP dels Mossos d’Esquadra.
  • Integració amb el Servei Català de Trànsit.
  • Integració amb el nou GIS corporatiu.
  • Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA) i certificats digitals, tramitació digital, etc.
 
El SIPCAT és un programari web que permet dues possibilitats bàsiques d’instal·lació, en funció de les necessitats i dels mitjans del municipi:
 
•         Instal·lació centralitzada: el programari s’instal·la en un servidor central amb accés web.
 
•         Instal·lació en local: el programari s’instal·la a les dependències del municipi i amb el maquinari i suport del municipi mateix.