El conseller Pelegrí valora positivament una campanya de promoció del vi i del cava catalans

Aquesta tarda s'ha presentat a Barcelona una iniciativa de ContraEtiqueta i de les DO catalanes, que té el suport del Departament d'Agricultura

query_builder   18 abril 2012 19:25

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí valora positivament una campanya de promoció del vi i del cava catalans

Aquesta tarda s'ha presentat a Barcelona una iniciativa de ContraEtiqueta i de les DO catalanes, que té el suport del Departament d'Agricultura

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort, ha presidit aquesta tarda a Barcelona la presentació de la campanya “Gaudir del vi i del cava catalans té premi”, una iniciativa de ContraEtiqueta (Enoteques Associades de Catalunya) i les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) vinícoles catalanes, que té el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
Per participar en aquesta promoció només cal comprar un producte de cadascuna de la 12 Denominacions d’Origen Protegida  DOP (11 del vi i 1 del cava) en qualsevol de les botigues adherides a ContraEtqueta, més de 70 a tot Catalunya. Cada vegada que es compri un producte, la botiga segellarà una targeta, que quan s’ompli servirà per aconseguir com a regal dues copes de vi Riedel. A més, entre totes les targetes emplenades i lliurades a les botigues adherides a ContraEtiqueta es sortejaran 12 caps de setmana de turisme ecològic (un per cada DOP). La campanya serà vàlida del 23 d’abril al 30 de juny o bé fins a exhaurir existències (500 packs de copes).
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha valorat positivament aquesta iniciativa. “Hem d’internacionalitzar la nostra producció vinícola, exportant cada dia més. Però també hem de promoure el consum de vi a Catalunya. I aquesta campanya que avui presentem contribueix precisament a això: que els consumidors catalans coneguin les excel·lències dels vins i caves catalans”, ha dit el conseller.
 
Per a Pelegrí, “no podem oblidar de cap manera el nostre mercat català. Per poder sortir a fora, primer hem de ser forts a casa nostra. Tenim un mercat català que s’ha de consolidar, que s’ha d’incrementar. En aquest sentit, hem de treballar perquè augmenti el consum de vi i cava català en la restauració de Catalunya”.
 
El conseller ha recordat que des de la Generalitat s’ha fet una important aposta per la qualitat del sector vitivinícola, aconseguint situar Catalunya com a primer productor d’Espanya de vi de qualitat, és a dir, de vi amb DOP. Es tracta de productes de gran qualitat gràcies a la dedicació i afany dels productors i elaboradors”.
 
Finalment, Pelegrí ha subratllat que el vi i el cava representen el tercer sector més important de la indústria agroalimentària catalana. Catalunya ocupa el primer lloc de vendes, amb un total del 23% respecte al total de vendes del conjunt de l’Estat. Pel que fa al comerç exterior, Catalunya exporta més de 260 milions d’ampolles de vi i de cava a més de 140 països, especialment d’Europa, Amèrica i Àsia. “El vi i el cava són uns dels ambaixadors més importants de les nostres terres, de la nostra forma de viure i de la nostra identitat”, ha manifestat el conseller.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte
JPG | 308