Primera prova acreditació directors

Un total de 186 aspirants han participat a la primera prova d'acreditació de directiu professional docent

query_builder   18 abril 2012 17:13

event_note Nota de premsa

Un total de 186 aspirants han participat a la primera prova d'acreditació de directiu professional docent

 

  • La segona prova serà la realització d’un treball escrit sobre un projecte de direcció i una entrevista referida a l’exposició i defensa del projecte
  • Es preveu que el procés finalitzi la segona quinzena de maig
Primera prova acreditació directors
Un total de 186 aspirants han participat aquesta tarda a la primera prova del procés selectiu corresponent al procediment per obtenir l’acreditació de directiu professional docent, que va convocar per primer cop el Departament d’Ensenyament el passat mes de gener per acreditar a un total de 80 professionals de la direcció escolar. Els participants a les 15.00h han rebut les instruccions de la primera i de la segona prova, i a les 16.00h han començat la primera prova, que és la relativa a coneixements del marc institucional i de les funcions pròpies del directiu professional docent.
 
Els participants per serveis territorials han estat els següents:
Serveis territorials
Nombre d’aspirants
Baix Llobregat
17
Barcelona Comarques
18
Barcelona
28
Catalunya Central
22
Girona
24
Lleida
9
Maresme-Vallès Oriental
21
Tarragona
16
Terres de l'Ebre
13
Vallès Occidental
16
Serveis centrals
2
TOTAL
186
 
El procés d'acreditació, que està previst que finalitzi durant la segona quinzena de maig, consta de dues proves de caràcter eliminatori i d’una valoració de mèrits. Els aspirants que hagin superat la primera prova que s’ha realitzat aquesta tarda duran a terme la segona prova, que consisteix en la redacció digital d’un treball escrit sobre un projecte de direcció -a partir d’un supòsit facilitat pel tribunal de les proves-, i una posterior entrevista referida a l’exposició i defensa del projecte. Finalment, als aspirants que hagin passat ambdues proves, se’ls valoraran els mèrits corresponents a l’experiència professional i als coneixements per exercir la direcció de centres públics. D’aquests aspirants en seran seleccionats els 80 que obtinguin una millor puntuació total.
 
Aquest nou procés s’inclou dins del l’Acord Marc de la lluita contra el fracàs escolar aprovat pel Govern de la Generalitat ara fa un any i que vol reduir el fracàs a la meitat en vuit anys. Es tracta d’una iniciativa pionera en el camp de la direcció escolar de centres públics docents i té com a objectiu aconseguir que el conjunt de la direcció de centres de titularitat del Departament acabi tenint una direcció professionalitzadora. 
 
 
18 d’abril de 2012
 

2  

Imatges

Primera prova acreditació directors 1

Primera prova acreditació directors 1 4572

Primera prova acreditació directors 2

Primera prova acreditació directors 2 4686