El conseller Puig proposa al Consell de Seguretat de Catalunya la creació d'una comissió de treball sobre la violència urbana

query_builder   18 abril 2012 20:32

event_note Nota de premsa

El conseller Puig proposa al Consell de Seguretat de Catalunya la creació d'una comissió de treball sobre la violència urbana

Foto
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha presidit aquesta tarda la convocatòria extraordinària del Consell de Seguretat de Catalunya, una sessió monogràfica per avaluar els fets ocorreguts durant la vaga general.
 
El Consell de Seguretat és un òrgan consultiu i de participació superior a Catalunya en matèria de seguretat, que està constituït per representants de les entitats ciutadanes, de les administracions locals, de la Generalitat, Administració de l’Estat, i Fiscalia, entre d’altres. Entre les funcions del Consell està la de promoure i proposar mesures de millora, a través d’informes, comissions d’estudi o grups de treball.
 
El Consell ha valorat els actes de violència urbana que van succeir a la ciutat de Barcelona el passat 29 de març, que han estat condemnats pels assistents. En aquest sentit, per analitzar el fenomen en tots els seus aspectes i reflexionar sobre quines mesures convé emprendre per prevenir-lo i combatre’l, el conseller Puig ha proposat al Consell la creació d’una comissió de treball sobre violència urbana, i ha convidat als membres del Consell a formar-ne part. Aquesta comissió, que desenvoluparà el seus treballs en els propers mesos, buscarà i escoltarà l’opinió d’experts en l’àmbit de la criminologia, la sociologia, la comunicació, etc. Aquesta és una de les mesures que el conseller d’Interior ja va anunciar el passat dimarts 3 d’abril a la roda de premsa de Govern, que impulsarà el Departament per combatre la violència urbana.
 
A la reunió han assistit representants de la Confederació de Comerç de Catalunya, de PIMEC i FEPIME, representants dels sindicats de CCOO i FSP-UGT, del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, del Consell Escolar de Catalunya, representants del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, del Consell de la Gent Gran de Catalunya, de la Comissió Permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració, de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Delegació del Govern de l’Estat, i de la Fiscalia Superior de Catalunya, entre d’altres.
 
A més del conseller Puig, també hi han assistit a la reunió el secretari general del Departament, Xavier Gibert, el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez; el director general de la Policia, Manel Prat, el comissari en cap de la Policia, Josep Milán; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, entre d’altres.