L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 13 pisos amb protecció oficial a Sant Joan les Fonts

query_builder   19 abril 2012 17:15

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 13 pisos amb protecció oficial a Sant Joan les Fonts

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, han lliurat avui 13 pisos amb protecció oficial de lloguer a Sant Joan les Fonts (la Garrotxa). Ha assistit també a l’acte el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de Girona, Josep Cortadellas. Els pisos es troben situats a l’avinguda de Cisteller i a la carretera d’Olot, en el solar on hi havia l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.
Lliurament de claus a Sant Joan les Fonts
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va permutar l’espai que havia ocupat la caserna a l’Institut Català del Sòl, que va enderrocar l’antic edifici, en va construir el nou i va cedir un local destinat a equipament municipal. Els habitatges disposen d’un i dos dormitoris, una superfície d’entre 45 m2 i 63,5 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. L’import de la renda és de 174 euros a 234 euros mensuals, més despeses de comunitat i l’IBI. Es tracta de pisos inclosos en el Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Pla de xoc a la demarcació de Girona: 1.869 sol·licituds per accedir a 295 pisos
 
A les comarques gironines, l’Agència ha obert en els darrers mesos en convocatòria pública les normes per accedir a 433 habitatges, dels quals 295 estan en aquests moments en procés d’adjudicació. Els pisos es distribueixen en 54 promocions de 31 municipis i per optar-hi s’han presentat un total de 1.869 sol·licituds. Durant el període d’assignació, l’Agència de l’Habitatge, amb la col·laboració dels ajuntaments, ha organitzat 35 jornades de portes obertes. Més de 800 persones han visitat les promocions per conèixer les característiques dels pisos.
 
En els mesos d’abril, maig i juny d’enguany hi ha previst lliurar uns 200 habitatges a municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva.

 Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT PISOS SANT JOAN LES FONTS

NP LLIURAMENT PISOS SANT JOAN LES FONTS
PDF | 52