Foto de la reunió

El conseller Cleries rep la viceministra de Justícia de Bulgària per reactivar les adopcions internacionals amb el país eslau

query_builder   19 abril 2012 16:49

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries rep la viceministra de Justícia de Bulgària per reactivar les adopcions internacionals amb el país eslau

Des de 1997 s’han resolt 183 casos i hi ha 113 expedients a l’espera d’assignació
Foto de la trobada
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat per la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Núria Canal, s’ha reunit avui amb la nova viceministra de Justícia de la República de Bulgària, Velina Todorova, després de les darreres eleccions legislatives celebrades al país eslau a finals de 2011. Todorova és la nova responsable de l’àmbit d’adopcions internacionals i ha manifestat la voluntat del Govern búlgar de facilitar i agilitzar els processos d’adopció.
 
L’ICAA tramita expedients amb Bulgària des de l’any 1997 per mitjà de l’entitat col·laboradora Ajuda’m, amb seu a Barcelona. Des d’aleshores s’han resolt 183 casos. En l’actualitat consten 113 expedients pendents d’assignació.
 
De resultes de la reunió tant el conseller Cleries com la viceministra búlgara han coincidit en la necessitat de reactivar les adopcions entre aquest país de l’Europa de l’Est i Catalunya. Bulgària és un dels 28 països amb els quals treballa Benestar Social i Família per facilitar l’adopció internacional de menors. Des de 2007 i fins 2011 s’han recollit 242 sol·licituds d’adopció de menors búlgars, el segon col·lectiu europeu més nombrós en nombre de peticions després dels originaris de Rússia.
 
El titular del Departament ha celebrat la voluntat manifestada per part de les autoritats búlgares de donar un nou impuls a les adopcions internacionals. “Posarem tot l’esforç que calgui per la nostra banda per tal de possibilitar que les famílies que vulguin adoptar a Bulgària ho puguin fer amb la màxima agilitat i transparència, bo i complint totes les exigències que marquen les normatives dels dos països”, ha conclòs Cleries.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Cleries i la viceministra búlgara de Justícia durant la reunió a Palau de Mar

El conseller Cleries i la viceministra búlgara de Justícia durant la reunió a Palau de Mar
JPG | 607