Se celebra a Girona l'acte central a Catalunya del Dia Mundial de l'Activitat Física

Una caminada popular de 30 minuts que ha aplegat més de 400 participants amb l'objectiu de promoure una vida físicament activa

query_builder   19 abril 2012 18:39

event_note Nota de premsa

Se celebra a Girona l'acte central a Catalunya del Dia Mundial de l'Activitat Física

Una caminada popular de 30 minuts que ha aplegat més de 400 participants amb l'objectiu de promoure una vida físicament activa

Dia mundial de l'activitat física a Girona
Dia mundial de l'activitat física a Girona
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport han promogut diversos actes arreu de Catalunya. La caminada que ha tingut lloc avui a Girona ha estat l’acte central de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) a Catalunya, amb l’impuls de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona i Dipsalut, i amb el suport de la Fundació Agrupació Mútua.
 
El Parc del Migdia de la ciutat de Girona ha estat el punt d’arribada de la caminada popular, que ha aplegat més de 400 participants, i que ha recorregut el traçat urbà de la ciutat de Girona -amb diversos punts de sortida- amb el lema Junts per una vida activa i feliç, per sensibilitzar la població sobre els beneficis de l’activitat física.
 
A l’arribada hi ha hagut una sessió dirigida d’estiraments a càrrec del Servei d’Esports de la UdG, i els parlament de Lluís Picart, director del Servei Regional de l’Agencia de Salut Pública a Girona, Albert Marco, director del Consell Català de l’Esport, Marta Madrenas, tinent d’alcalde i regidora adjunta a l’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, i Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona.
 
Així mateix, l’acte ha comptat amb Anna Caula, entrenadora de la Lliga femenina de l’equip Uni Girona Club de Bàsquet; Umbert Almenara, estudiant de la UdG de Mestre especialista en educació física, campió d’Espanya de BTT el 2007 i 2008; Albert Jorquera, exportar del Barça; i Pere Gratacós, responsable de Relacions Institucionals i Esportives del Barça i exseleccionador català de futbol, que han donat suport a la iniciativa.
 
El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra cada 6 d’abril des del 2002 a tot el món i Catalunya és pionera a l’Estat a impulsar-la i participar-hi amb diverses iniciatives durant el període comprès entre el 6 i el 22 d'abril. L’objectiu del DMAF és sensibilitzar la població de la importància de ser actius, amb l’argument que la salut i la qualitat de vida estan íntimament relacionades amb la pràctica de l’activitat física. Dirigit tant a infants i adolescents, com a adults i a gent gran, la iniciativa de caràcter mundial vol fomentar que la ciutadania es mogui amb el missatge “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i amb el sublema “Junts per una vida activa i feliç” per tal d’enviar el missatge que l’esport resulta un recurs de fàcil aplicació, sostenible i econòmic i que fa millorar la salut dels ciutadans.
 
Al llarg de la tota la setmana, del 16 al 22 d'abril, hi haurà diverses activitats gratuïtes organitzades per diferents entitats que es poden consultar a la web de la Càtedra de Promoció de la Salut (http://www.udg.edu/tabid/10790/Default.aspx).
 
El Dia Mundial de l‘Activitat Física (DMAF) està impulsat per Agita Mundo (Xarxa Mundial per a la promoció de l’activitat física), que va celebrar-ne la primera edició a Sao Paulo (Brasil) amb el suport de l’OMS, que qualifica el Dia com a essencial en la lluita contra el sedentarisme. Agita Mundo aconsegueix, any rere any, aglutinar en aquesta jornada al voltant d’uns 6.700.065 participants en 3.700 esdeveniments celebrats a 30 països de tot el món (com ara Estats Units, Brasil, Finlàndia o l’Índia).
 
La Generalitat de Catalunya participa en Agita Mundo a través del Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES), una iniciativa pionera que el Govern està desenvolupament des de fa quatre anys per lluitar contra el sedentarisme i que recepta l’activitat física i la pràctica esportiva a l’atenció primària per millorar la qualitat de vida dels pacients i prevenir l’aparició de determinades malalties.
 
A Catalunya, més de 3.300 persones moren cada any a causa del sedentarisme. Actualment el 40 per cent de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa. Les dades de la darrera enquesta de Salut 2010 mostren que el sedentarisme en la poblaicó de 65 a 74 anys, a la que majoritariament s’adreça el PAFES ha baixat un 35%, d’un 30,4% al 2006 a un 19,8% al 2010. La inactivitat física és un dels 10 factors de risc que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques que, d’altra banda, són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats.
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 2594

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 2417