President

President Mas: "Entrem en un canvi d'època que requerirà noves actituds i aprendre a fer les coses de manera diferent"

query_builder   20 abril 2012 21:39

event_note Nota de premsa

President Mas: "Entrem en un canvi d'època que requerirà noves actituds i aprendre a fer les coses de manera diferent"

  • El cap de l’Executiu ha lliurat aquesta tarda les Creus de Sant Jordi 2012, uns guardons que ha assegurat que “ens fan millors, més forts com a poble, més cultes i més lliures”
El president Mas lliura la Creu de Sant Jordi a Isona Passola
El president Mas lliura la Creu de Sant Jordi a Isona Passola
El president de la Generalitat ha assegurat aquesta tarda que “estem en un canvi d’època que obligarà a una sèrie de canvis d’actituds i a fer les coses de manera diferent” i que serà “més profund del que ens podem pensar”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta advertència en el discurs de cloenda del lliurament de les Creus de Sant Jordi 2012, amb què el Govern ha premiat 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
 
Davant d’aquest canvi d’escenari que es presenta, el president Mas ha assegurat que cal fer valer el lema que “a més de fer més i millor amb menys, hem d’aprendre a fer les coses de manera diferent” perquè “de la mateixa manera que hem actuat en les darreres dècades, no podem pretendre fer els canvis que cal fer al nostre país”.  Per això ha assegurat que no estem “simplement passant un sotrac”, sinó que “probablement estem en un canvi d’escenari que ens obligarà a tenir una actitud nova”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha manifestat que la imatge recurrent d’un túnel on cal veure la llum al final “potser és equivocada” per descriure la situació actual, i que, “més que estar endinsats en un túnel, el que estem és en un canvi de rasant”. “Estem en una carretera diferent que ens obliga a portar el vehicle de tots d’una altra manera i, probablement, el paisatge que veurem en els propers anys serà un paisatge al qual no estem del tot acostumats”, ha alertat.
 
 
Les Creus com a referents de la societat
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. El president ha recordat que el guardó es va crear el 1981, en un context on es vivia amb gran desconcert per “una crisi de gran profunditat i enormes conseqüències econòmiques, amb la mortalitat de moltes empreses i índexs d’atur també aclaparadors”. Avui, ha assegurat que “les circumstàncies són diferents”, però que “potser també podem tenir la mateixa perspectiva” i, en aquest ambient, ha dit, és on les Creus de Sant Jordi estan més justificades. “Si en algun moment distincions com les Creus tenen ple sentit és precisament quan hi ha situacions i reptes de gran profunditat, magnitud i transcendència”. “I ara estem just en aquesta situació”, ha reblat.
 
El president ha subratllat que aquestes distincions “ens fan a tots millors, més forts com a poble, més cultes i més lliures” i ha destacat que les persones i entitats distingides “a més d’un símbol, han de constituir també un mirall”. “Quan hi ha desconcert i confusió, la gent necessita referents, miralls que pugui agafar com a model. I avui les Creus tenen més transcendència que mai si veiem aquestes persones i entitats com un mirall que constitueixi una font d’inspiració”, ha manifestat.
 
 
Nota: Per a aquells mitjans que ho necessitin, aquest Gabinet de premsa facilita les fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats a través del web: www.gencat.cat/creusantjordi
 

1  

Imatges

Lliurament Creu

Lliurament Creu 798

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa Creus de Sant Jordi 2012

Dossier de premsa Creus de Sant Jordi 2012
PDF | 251