El conseller Pelegrí inaugura l'agrobotiga de la Granadella

query_builder   21 abril 2012 15:47

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura l'agrobotiga de la Granadella

Pelegrí durant l'acte
Pelegrí durant l'acte
El conseller destaca la importància de promocionar els olis i productes elaborats a Catalunya com a producte de qualitat
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentaries, Domènec Vila, ha inaugurat avui a la Granadella (les Garrigues) l’agrobotiga de la Cooperativa Agroindustrial Catalana i la Secció de Crèdit Sant Antoni Abad. També s’ha aprofitat l’acte per presentar el Museu de l’Oli que s’ubicarà  al mateix edifici de la cooperativa.
 
El conseller Pelegrí durant la inauguració ha deixat palès que les agrobotigues permeten que la gent del propi territori reconegui la qualitat i el valor dels productes que s’hi elaboren i són “un exemple de l’activitat econòmica al voltant d’un producte local imprescindible a la dieta mediterrània”.
 
Segons el conseller, “ens cal fer més promoció dels olis i productes elaborats a Catalunya i donar-los a conèixer com un producte de qualitat”.  Així mateix, ha destacat la importància que té l’exportació perquè permet situar la producció de qualitat a un millor preu. D’aquesta manera la internacionalització és una possible via per superar les dificultats actuals que presenta la producció d’oli de qualitat.
 
El conseller ha valorat l’esforç i l’optimisme de fer en aquests moments  noves inversions en l’activitat de la venta  de productes i ha aprofitat per  recordar que el futur passa per la concentració de les cooperatives. Així ha explicat que  “la planificació estratègica de les cooperatives no ha de perdre de vista la possibilitat d’agrupar-se per comercialitzar la producció conjuntament amb la finalitat d’oferir més competitivitat” .
 
La festivitat ha servit també per presentar el Museu-Centre d’Interpretació de l’Oli que formarà part de la xarxa de museus del Sistema Territorial del mNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya) i s’ s’ubicarà al mateix edifici on actualment hi ha la cooperativa i al costat de l’Agrobotiga. Aquest molí és l’original i conserva en molt bon estat, el qual data de principis de segle, l’any 1.920, any de fundació de la cooperativa. Aquest serà l’únic equipament del mNACTEC dedicat a l’oli a Catalunya i el primer a ubicar-se al Pla de Lleida dins la seva xarxa territorial.
 
Finalment, el conseller Pelegrí ha assistit al dinar de germanor de la XIV Festa del Client .
 

1  

Imatges

moment de la inauguració

moment de la inauguració 4646

1  

Fitxers adjunts

moment de la jornada

moment de la jornada
JPG | 4524