Felip Puig demana als Mossos d'Esquadra la màxima excel·lència per afrontar els temps difícils

query_builder   20 abril 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Felip Puig demana als Mossos d'Esquadra la màxima excel·lència per afrontar els temps difícils

Foto

 

  • El conseller Puig ha recordat que els Mossos són una de les institucions bàsiques del país i que com a tal es forgen en les adversitats
 
  • El comissari Milán ha manifestat la voluntat del cos per ampliar el ventall de competències i així millorar els resultats obtinguts
 
  • El comissari Piqué ha fet una defensa aferrissada del cos de Mossos d’Esquadra i ha destacat la seva professionalitat per superar tots els reptes  
 
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha demanat avui als Mossos d’Esquadra la màxima excel·lència per afrontar els temps difícils. “La nostra aspiració com a Govern és que els Mossos d’Esquadra siguin una institució compromesa en l’excel·lència, també en aquests temps difícils, i això només podrà ser quan hi hagi actituds excel·lents” ha dit.
 
El titular d’Interior s’ha mostrat convençut que “els mossos són un cos capaç de fer front i superar tots els reptes perquè tenen uns valors de fons que constitueixen una magnífica base per afrontar el futur amb determinació”.
 
Puig ha destacat també la “vocació dels Mossos d’Esquadra per ser la policia de referència i liderar el nostre sistema de Policia de Catalunya”, i en aquest sentit ha dit que “els mossos tenen una doble dimensió per la societat com a servidors públics al servei del ciutadà i com a símbol del nostre país i de la nostra catalanitat”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions durant l’acte central del Dia de les Esquadres on també ha recordat que “la policia és necessària per una societat democràtica i per un país que vol ser normal”.
 
Durant el seu discurs, Puig ha defensat que “no hi ha res que justifiqui la violència al carrer ni l’atac als Mossos d’Esquadra, però tampoc la reivindicació laboral que posi en risc la imatge dels mossos davant la societat catalana”.
 
Per la seva banda, el comissari en cap del cap de Mossos d’Esquadra, Josep Milán, ha defensat que “el cos no té cap dubte de la seva capacitat per aconseguir un país més segur on la convivència sigui el fil conductor per treballar plegats i superar la situació present”.
 
A més a més, ha manifestat la voluntat del cos per ampliar el ventall de competències i així millorar els resultats obtinguts. En aquest sentit, Milán ha dit “volem fer més per ser més útils i eficients a la societat a la qual servim, no per ser més importants”. “Sabem què hem de fer, com ho hem de fer i perquè ho hem de fer, i ara és el moment  de construir i treballar des de nous enfocs, i la col·laboració amb altres cossos policials és més necessària que mai perquè la seguretat es cosa de tots” ha afegit.
 
El comissari David Piqué, que ha agraït les condecoracions en nom del cos de Mossos d’Esquadra, ha fet una defensa aferrissada del cos. “El cos de Mossos d’Esquadra té quasi 300 anys i ha patit insubmissions i guerres i sempre ens hem refet, igual que el poble al que servim”.
 
Per la seva banda el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, que ha parlat en nom dels guardonats externs al cos ha fet un reconeixement “als mossos per la seva ferma voluntat de ser cada dia una millor policia al servei del ciutadà”, i ha dit als Mossos d’Esquadra “no us heu d’inquietar per les crítiques gratuïtes. Els cossos de seguretat per la vostra feina sempre sou al punt de mira, però el ciutadà sap que quan pateix una situació de risc sempre acudeix a vostès que mai deixen d’acudir al seu auxili”.
 
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que enguany ha presidit l’acte, ha destacat la professionalitat i vocació dels Mossos d’Esquadra fins al punt que “podem estar orgullosos de la nostra policia”.
 
Avui s’han entregat un total de 210 medalles de bronze amb distintiu blau, 5 medalles de bronze amb distintiu vermell i 2 medalles d’argent amb distintiu vermell.
 
A l’acte també hi han assistit, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal; la fiscal en cap del TSJC, Teresa Compte; el secretrari general d’Interior, Xavier Gibert; el director general de la Policia, Manel Prat; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich; entre d’altres autoritats i màxims comandaments del cos.

2  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 224

Foto 2

Foto 2
JPG | 352