Vicenç Martínez Ibáñez, nou gerent de l'ICS a Girona i de l'empresa pública Institut d'Assistència Sanitària

query_builder   20 abril 2012 18:16

event_note Nota de premsa

Vicenç Martínez Ibáñez, nou gerent de l'ICS a Girona i de l'empresa pública Institut d'Assistència Sanitària

Els consells d’administració de les dues institucions han ratificat el nomenament aquesta mateixa setmana.
 
Gerent ICS IAS
El director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias, acompanyat del director gerent de l’Institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, i del president de l’Institut d’Assistència Sanitària, Joan Profitós, han presentat avui en roda de premsa Vicenç Martínez Ibáñez com a responsable de la nova gerència que gestionarà de manera integrada l'ICS a Girona i l'empresa pública Institut d’Assistència Sanitària (IAS). El seu nomenament es farà efectiu a partir del dia 1 de maig de 2012 i ha estat ratificat aquesta setmana pels consells d’administració de les dues institucions, que mantindran la seva personalitat jurídica.
 
L’ICS Girona compta amb un pressupost de 230 milions d'euros i 3.300 professionals, mentre que l’IAS disposa d’un pressupost de 100 milions i 1.300 professionals.
 
La voluntat de Salut és crear les aliances estratègiques necessàries per integrar la gestió de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i la de l’Hospital de Santa Caterina i potenciar, encara més, la gestió dels recursos assistencials en clau territorial.
 
Vicenç Martínez Ibáñez
Nascut a Barcelona l’any 1952, Vicenç Martínez Ibáñez és llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en Cirurgia Pediàtrica i diplomat en Direcció d’Hospitals i Organitzacions Sanitàries per EADA.
 
Martínez Ibáñez acumula més de 30 anys d’experiència professional en l’àmbit assistencial. Gran part de la seva carrera com a metge i gestor l’ha desenvolupat a l’ICS, concretament a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), on ha estat cap de Secció i cap de Servei de Cirurgia Pediàtrica, coordinador de l’Àrea MaternoInfantil i director de processos quirúrgics, entre d’altres càrrecs.
 
A més, va ser el primer cirurgià del primer trasplantament hepàtic infantil de l’Estat fet a l’HUVH el juny de 1985. També ha estat responsable del Programa de Cirurgia Fetal de l’HUVH, pioner a l’Estat. L’any 1986 va ser distingit amb la Placa Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya per la seva destacada aportació a la ciència i a la tècnica en l’equip de transplantament de fetge de l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron.
 
En l’àmbit docent, a banda d’una dilatada tasca com a tutor de residents, Martínez Ibáñez és professor associat de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona. En el camp de la recerca, ha publicat més de 220 treballs científics en revistes nacionals i internacionals i ha impartit més de 560 comunicacions i conferències.