L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 14 pisos amb protecció oficial a Cervera

query_builder   20 abril 2012 13:47

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 14 pisos amb protecció oficial a Cervera

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, han lliurat avui 14 pisos amb protecció oficial a Cervera (Segarra). Ha assistit també a l’acte la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Dolors Tella. Els pisos es troben situats al carrer de Guernica, a la plaça Major, a l’avinguda de Catalunya, al carrer  del Vial de Montpalau i a l’avinguda de Francesc Macià.
Foto de l'acte de lliurament de claus
Els habitatges disposen d’un, dos i tres dormitoris, una superfície d’entre 38 m2 i 90 m2 i alguns disposen d’una plaça d’aparcament vinculada. L’import de la renda és de 110 euros a 263 euros mensuals, més despeses de comunitat i l’IBI. Es tracta de pisos inclosos en el Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Pla de xoc a la demarcació de Lleida: 1.185 sol·licituds per accedir a 320 pisos
 
A les comarques de Lleida, l’Agència ha obert en els darrers mesos en convocatòria pública les normes per accedir a 373 habitatges, dels quals 295 estan en aquests moments en procés d’adjudicació. Els pisos es distribueixen en 63 promocions de 22 municipis i per optar-hi s’han presentat un total de 1.185 sol·licituds. Durant el període d’assignació, l’Agència de l’Habitatge, amb la col·laboració dels ajuntaments, ha organitzat 25 jornades de portes obertes. Més de 1.200 persones han visitat les promocions per conèixer les característiques dels pisos.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Imatges

Foto de l'acte de lliurament

Foto de l'acte de lliurament 1675

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa lliurament Cervera

Nota de premsa lliurament Cervera
PDF | 52