Recepció a les Pubilles i Hereus

El president de la Generalitat reivindica que "la fidelitat i manteniment de les nostres tradicions és un reflex de la nostra autoestima com a poble, com a país i com a nació"

query_builder   23 abril 2012 12:50

event_note Nota de premsa

El president de la Generalitat reivindica que "la fidelitat i manteniment de les nostres tradicions és un reflex de la nostra autoestima com a poble, com a país i com a nació"

Benedicció de les parades de roses
Moment de la benedicció de les parades de roses al Palau de la Generalitat
  •  El cap de l’Executiu ha rebut aquest matí l’Hereu i la Pubilla de Catalunya 2011 amb motiu de la diada de Sant Jordi

 

  • Artur Mas ha assistit a la missa oficiada per l’arquebisbe de Barcelona a la Capella de Sant Jordi del Palau i a la posterior benedicció de roses de les parades d’iniciatives socials
 
  • El president ha participat al migdia en la marató de lectura de Tirant lo Blanc, al Teatre Romea , i també en la  iniciativa solidària Roses contra l’oblit
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest matí diversos actes amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Així, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, el cap de l’Executiu ha assistit a la missa celebrada a la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach.
 
A aquesta cerimònia hi han assistit unes 100 personalitats destacades. Entre d’altres, hi han estat presents els consellers del Govern; el ministre de l’Interior, Jorge Fernández-Díaz;  la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; els expresidents Jordi Pujol i José Montilla, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre altres convidats.
 
Un cop finalitzada la missa, l’arquebisbe ha beneït les parades de roses que diferents entitats d’iniciatives socials instal·len al Pati de Carruatges del Palau amb un objectiu benèfic. El president Mas ha saludat un a un els representants d’aquestes associacions.
 
Més tard, i també al Palau, el cap de l’Executiu ha rebut en audiència la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2011, així com les Dames i Fadrins de les demarcacions catalanes, i la junta de Foment de les Tradicions Catalanes. En un breu parlament, el president els ha agraït  “tota la feina que feu dia rere dia per mantenir viva la flama de la catalanitat i això es fa palès a base de conservar i ser fidels i lleials a les nostres tradicions i a la nostra cultura popular”.
 
En aquesta línia, Artur Mas els ha encoratjat a continuar donant difusió a aquesta tradició “sobretot a aquella gent que no ho coneix tant, que ha arribat a casa nostra des de fa menys temps i que veu en aquesta fidelitat i manteniment de les tradicions un reflex de la nostra autoestima com a poble, com a país i com a nació”.
 
El president ha recordat que en la figura de l’Hereu i la Pubilla, i també en la dels Cabalers, hi ha una mica l’explicació de la Catalunya d’avui. “Hi ha qui es pregunta per què Catalunya és diferent – ha dit el president-, per què dins del sud d’Europa Catalunya ha progressat més econòmicament; per què està més travada des d’un punt de vista del seu teixit associatiu; per què està més orientada cap a l’exterior, i això és per la combinació de la figura de l’Hereu i la Pubilla, que vol dir la fidelitat a la terra i la seva continuïtat, i del Cabaler, que es dedicava al comerç, a la indústria, al mar i a l’artesania”.
 
Ja al migdia, el cap de l’Executiu ha participat en la lectura continuada de 8 hores de l’obra de Joanot Martorell Tirant lo Blanc que es fa al llarg d’avui al Teatre Romea. L’acte és organitzat per la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona,  i compta amb la participació de 40 membres de la societat civil i 32 actors professionals que interpretaran els diferents papers de l’obra.
 
Un cop finalitzat l’acte de lectura, el president Mas ha participat també en la iniciativa  Roses contra l’oblit, desplaçant-se al domicili particular d’Odette Aragonés, una dona de 92 anys, veïna de Barcelona ciutat, a qui ha lliurat una rosa amb motiu de la diada.
 
Roses contra l’oblit és una iniciativa organitzada anualment per l’entitat Amics de la Gent Gran,  de la qual Odette Aragonés és usuària, i té l’objectiu  que cap persona gran es quedi sense la seva rosa en aquesta diada commemorativa.
Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. L’objectiu de l’entitat és lluitar contra la soledat i la marginació de les persones grans mitjançant l’acció de voluntaris i la sensibilització de la societat.
 

10  

Imatges

Recepció Pubilles i Hereus

Recepció Pubilles i Hereus 1481

Recepció Pubilles i Hereus

Recepció Pubilles i Hereus 1818

Benedicció parades de roses

Benedicció parades de roses 1890

Lectura Tirant lo Blanc

Lectura Tirant lo Blanc 1689

Benedicció parades de roses

Benedicció parades de roses 2154

Roses contra l'oblit

Roses contra l'oblit 1633

Roses per l'oblit

Roses per l'oblit 1834

Lectura Tirant lo Blanc

Lectura Tirant lo Blanc 1276

Benedicció parades de roses

Benedicció parades de roses 379

Benedicció parades roses

Benedicció parades roses 379