El congrés Volcandpark constarà d'unes 100 ponències d'arreu del món i deixarà uns 200 mil euros d'ingressos a Olot

query_builder   24 abril 2012 17:28

event_note Nota de premsa

El congrés Volcandpark constarà d'unes 100 ponències d'arreu del món i deixarà uns 200 mil euros d'ingressos a Olot

Està organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
 
L’arrancada del congrés Volcandpark, que se celebrarà del 21 al 25 de maig a Olot, ja té programa definitiu i constarà de ponències i presentacions de pòsters científics d’arreu del món. En total hi haurà més d’un centenar d’especialistes provinents de 50 països diferents de tots els continents. Per a l’organització, aquestes xifres són tot un èxit, sobretot si es té en compte que és la primera edició i el context de crisi actual.
Volcandpark és el 1r Congrés Internacional sobre Gestió i Divulgació de Paisatges Volcànics Protegits. La primera edició se celebrarà del 21 al 25 de maig de 2012 a Olot, ciutat enclavada dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’objectiu és crear un fòrum de debat i pensament que lligui el coneixement de la vulcanologia amb la gestió del territori i la seva divulgació entre persones que treballen en aquests espais volcànics protegits, com parcs nacionals, parcs naturals, reserves naturals, etc.
Arran de la celebració del Congrés, Olot rebrà més de 200 mil euros en ingressos, ja que es compta amb la participació de diferents empreses locals: logística, allotjaments, restaurants, impremtes, transport... A més a més, prop d’un centenar de participants s’allotjaran a la comarca de la Garrotxa.
 
El programa
La conferència inaugural serà a càrrec de l’especialista islandès Ari Trausti Guðmundsson. Cada dia el programa es desenvoluparà al voltant d’un eix temàtic: la gestió d'espais volcànics protegits, els valors científics i la recerca en els espais volcànics protegits, la comunicació del valor del patrimoni a través de l'educació i la interpretació i el geoturisme com un factor econòmic i de desenvolupament sostenible de la comunitat en espais volcànics protegits. A més, s’inclou una sortida de camp per conèixer el territori, i presentacions d’abstracts (99 institucions presentaran aquests treballs/articles de durada breu) i pòsters (infografies per més de 200 autors i coautors) a càrrec dels participants.
El Volcandpark també compta amb un programa d’activitats complementàries amb activitats obertes a tota la població olotina, i l’anomenat Volcandboulevard, un punt de trobada i de networking a les instal·lacions del congrés. Així mateix, s’han organitzat activitats per a instituts i escolars (150 participants en total) sota el nom de Young Volcandpark.
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica i està adscrit a la Direcció General del Medi Natural  que té com a objectiu principal programar, coordinar, dirigir i donar suport a la gestió dels espais naturals de protecció especial que depenen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, d'acord amb el que estableix la Llei 12/1985, d'espais naturals.