Es presenta el projecte Capital de la Sardana

query_builder   24 abril 2012 20:25

event_note Nota de premsa

Es presenta el projecte Capital de la Sardana

  • El projecte té com a objectiu que una població catalana esdevingui, anualment, un punt de trobada pel món de la sardana i de la dansa catalana, i per a la societat en general
  • La Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular impulsen l’esdeveniment, que compta amb el suport del Departament de Cultura
Capital de la Sardana
Avui s’ha presentat la Capital de la Sardana, un nou projecte que té com a objectiu que una població catalana esdevingui, anualment, en punt de trobada no només pel món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat. La Capital de la Sardana vol oferir un esdeveniment nou, festiu i dinàmic vinculat a la sardana i vol ser una cita de referència obligada durant tot l’any. Durant la presentació, s’ha donat a conéixer que la Capital de la Sardana 2013 serà Arenys de Munt.
 
Han participat en la presentació del projecte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig; el màxim responsable del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; el president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Santi Ferrerfàbrega, i el president de l'Obra del Ballet Popular, Bartomeu Duran.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat “l’absoluta contemporeneitat de la tradició. És creativitat actual, expressió cultural viscuda, amb profundes arrels, i amb una connexió directa amb la realitat present del país”. De la seva banda, el coordinador de la Capital de la Sardana, Víctor Sallés, ha posat de relleu que “per primera vegada, les tres principals entitats sardanistes de Catalunya s’han unit per crear un nou projecte de caire festiu tan rellevant com és la Capital de la Sardana i que vol arribar a un públic no només sardanista”.
 
La Capital de la Sardana substitueix l’antic esdeveniment de la Ciutat Pubilla de la Sardana i uneix en un mateix projecte la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i l'Obra del Ballet Popular, i compta amb el suport del Departament de Cultura.
 
El projecte permetrà que hi convisquin la festa, la tradició i el vessant crític i cultural del món de la sardana i de la dansa catalana. També esdevindrà un punt de trobada no només pel sardanisme, sinó per a tothom, per la qual cosa oferirà múltiples activitats que giraran al voltant d’aquesta cita.
 
La Capital de la Sardana comptarà amb una programació continuada durant tot un any, i proposarà diversos grans esdeveniments lligats al món de la sardana per a fer participar el públic sardanista i no sardanista. Es preveu que la iniciativa esdevingui un pol d’atracció cultural, turístic i econòmic i una oportunitat per dinamitzar i rellançar la projecció de la seu que aculli aquest esdeveniment.

3  

Fitxers adjunts

Capital de la Sardana 1

Capital de la Sardana 1
JPG | 4130

Capital de la Sardana 2

Capital de la Sardana 2
JPG | 3883

Capital de la Sardana 3

Capital de la Sardana 3
JPG | 1672