L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 10 pisos amb protecció oficial a Palafrugell

query_builder   25 abril 2012 13:34

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 10 pisos amb protecció oficial a Palafrugell

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, han lliurat avui 10 pisos amb protecció oficial a Palafrugell (Baix Empordà). Ha assistit també a l’acte el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, Josep Cortadellas.
Foto lliurament de claus de Palafrugell
Els habitatges es troben situats al carrer Fitor i disposen d’un, dos i tres dormitoris, una superfície entre 38 m2 i 77 m2 i alguns disposen d’una plaça d’aparcament vinculada. L’import de la renda és de 281 euros a 337 euros mensuals, més despeses de comunitat i l’IBI. Els habitatges s’han adjudicat en règim de lloguer amb opció de compra. Es tracta de pisos inclosos en el Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i els administrarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Les persones adjudicatàries signaran un contracte de lloguer per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons les quantitats abonades.
 
Pla de xoc a la demarcació de Girona: 1.869 sol·licituds per accedir a 295 pisos
 
A les comarques gironines, l’Agència ha obert en els darrers mesos en convocatòria pública les normes per accedir a 433 habitatges, dels quals 295 estan en aquests moments en procés d’adjudicació. Els pisos es distribueixen en 54 promocions de 31 municipis i per optar-hi s’han presentat un total de 1.869 sol·licituds. Durant el període d’assignació, l’Agència de l’Habitatge, amb la col·laboració dels ajuntaments, ha organitzat 35 jornades de portes obertes. Més de 800 persones han visitat les promocions per conèixer les característiques dels pisos.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

1  

Imatges

Foto lliurament de claus a Palafrugell

Foto lliurament de claus a Palafrugell 2787

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa lliurament Palafrugell

Nota de premsa lliurament Palafrugell
PDF | 54