INDÚSTRIA

El Clúster Català de Maquinària Agrícola obté el premi d'excel·lència dels clústers europeus

query_builder   29 abril 2012 11:10

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Clúster Català de Maquinària Agrícola obté el premi d'excel·lència dels clústers europeus

 

  • És el primer clúster de tot l’Estat en rebre aquest guardó que atorga la Comissió Europea.
 
  • El Departament d’Empresa i Ocupació ha impulsat el treball del clúster a través de la Direcció General d’Indústria i d’ACC1Ó.
 
  • El clúster està format per prop de 30 empreses catalanes amb una facturació agregada de 153 milions d’euros.
 
 
El Clúster Català de Maquinària Agrícola ha rebut el premi d’excel·lència en gestió de clústers a nivell europeu (Gold Label – European Cluster Excellence Initiative), un guardó que atorga la Comissió Europea i que el distingeix entre tots els clústers d’Europa. Aquesta és la primera vegada que un clúster de l’Estat rep un premi d’aquestes característiques.
 
Liderat per l’Associació de Fabricants i Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya (FEMAC), el Clúster Català de Maquinària Agrícola és una iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través de la Direcció General d’Indústria i d’ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana. Està format per prop de 30 empreses catalanes amb una facturació agregada de 153 milions d’euros.
 
La European Cluster Excellence Initiative és un projecte de la Comissió Europea que té per objectiu millorar la gestió dels clústers europeus mitjançant formació específica i el desenvolupament d’un conjunt d’indicadors de qualitat i d’avaluació de la seva gestió. En l’edició 2012, només dos clústers més -un alemany i un noruec- han obtingut aquest reconeixement a l’excel·lència.
 
El gerent de la FEMAC, Enric Pedrós, ha recollit aquesta setmana el guardó dins el marc de la Conferència Europea de Clústers 2012 celebrada a Viena.
 
El Clúster Català de Maquinària Agrícola
 
El Clúster Català de Maquinària Agrícola, amb seu al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, és una associació sense ànim de lucre que agrupa els principals fabricants catalans de maquinària agrícola. El treball en clau de clúster permet incrementar la competitivitat de les empreses membres, a partir de la detecció i implementació d’estratègies d’èxit del negoci.
 
 
L’àmbit territorial del Clúster de Maquinària Agrícola inclou les comarques de Ponent i es concentra sobretot al Segrià, la zona amb més abundància de cultius horta fructícoles i una de les àrees més importants de tot l’Estat pel què fa a la producció de fruita.
 
Les empreses del Clúster Català de Maquinària Agrícola comercialitzen els seus productes als cinc continents, en més de 70 països, destacant sobretot Europa amb més del 50% del volum d’exportació.
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Reinhard Buscher, cap de la unitat de suport a la innovació industrial de la Direcció General d'Empresa i Industria de la Comissió Europea, i Enric Pedrós, gerent de la FEMAC

Reinhard Buscher, cap de la unitat de suport a la innovació industrial de la Direcció General d'Empresa i Industria de la Comissió Europea, i Enric Pedrós, gerent de la FEMAC
JPG | 248