L'Agència de l'Habitatge de Catalunya adjudica 53 pisos a Manresa

Es troben situats a diferents edificis i formen part del Pla de xoc per assignar els habitatges desocupats de la Generalitat

query_builder   27 abril 2012 14:03

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya adjudica 53 pisos a Manresa

Es troben situats a diferents edificis i formen part del Pla de xoc per assignar els habitatges desocupats de la Generalitat

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 53 pisos amb protecció oficial a diferents promocions de Manresa (Bages), incloses en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés. En el procés d’adjudicació s’han presentat 281 sol·licituds: 229 s’han admès i 52 se n’han exclòs.
 
Els pisos són de lloguer i de lloguer amb opció de compra i estan situats a blocs del carrer d’en Tahones, carrer de Joana Herms, avinguda dels Dolors, plaça de Cal Gravat, avinguda Francesc Macià, carrer de Divina Pastora, carrer de Lluís Millet, carrer de Campanes, carrer de Numància i el grup d’habitatges El Xup.
 
El lloguer amb opció de compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per la compra del pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP PISOS MANRESA

NP PISOS MANRESA
PDF | 51