El secretari general de l'Esport subratlla el potencial esportiu i formatiu de l'Equip FCA Competició per promoure l'automobilisme de base a Catalunya

query_builder   27 abril 2012 13:48

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport subratlla el potencial esportiu i formatiu de l'Equip FCA Competició per promoure l'automobilisme de base a Catalunya

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui la presentació d’Equip FCA Competició, el nou projecte de formació impulsat per la Federació Catalana d’Automobilisme que vol ajudar les joves promeses de les curses en carretera i circuits a millorar el nivell i fomentar, d’altra banda, l’afició per l’automobilisme al país.
sge
Foto: Jordi López
L’acte, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha comptat amb la participació de Joan Ollé, president de la Federació Catalana d’Automobilisme; Jordi Sans, director Esportiu i de Relacions Institucionals de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Juan López Frade, director general de Suzuki Ibérica. També hi ha assistit el vicepresident del RACC, Enric Cucurella, i alguns pilots i expilots com Luis Moya.
 
Com ha recalcat Joan Ollé, el programa vol ser una “escola de pilots” en les modalitats de ral·lis i de circuit (turisme de velocitat). “Impulsem un programa innovador i ambiciós”, ha afegit Ollé, que ha agraït el suport de les institucions i empreses que donen suport a la iniciativa. Equip FCA Competició és un programa pioner a l’Estat que combina la creació d’un equip de competició i un programa de formació per a pilots joves per tal que aquests aconsegueixin les màximes fites possibles. Vol ser un graó més en la promoció que ja es fa a Catalunya, amb exemples com el Volant RACC.
 
Per Ivan Tibau, aquesta iniciativa encaixa amb les prioritats de la política esportiva del Govern de fomentar la base de cada esport i modalitat “perquè el nostre potencial esportiu no pari mai de créixer”. El secretari general de l’Esport ha agraït i felicitat la Federació Catalana per aquesta aposta, i ha argumentat el suport del Govern “perquè hi creiem i perquè confiem en la capacitat de la Federació de tirar-lo endavant amb èxit per crear una nova fornada de pilots”.
 
“Catalunya és un país que fa olor de benzina. L’afició a les dues i les quatre rodes és molt gran a tot el territori, i tenim pilots, instal·lacions i proves de nivell mundial. Si volem mantenir aquesta tradició i aquest prestigi, hem de donar suport als que comencen, la base, que és l’origen de tot el nostre sistema esportiu”, ha conclòs.
 
Els objectius d’Equip FCA Competició són orientar i assessorar als joves pilots en les disciplines de les curses en carretera i en circuits, així com crear un interès creixent cap a aquest esport per assolir una massa d’esportistes important. El programa està dirigit a promeses i joves federats de fins a 23 anys procedents de disciplines inferiors o campionats de base dels propis campionats, copes, trofeus i challenge de Catalunya, que tindran un seguiment personal en tots els aspectes (preparació de la cursa, elaboració de les notes, reconeixements, plantejament de la cursa, alimentació, idiomes, etc.). Els pilots seleccionats participaran també en jornades de formació a càrrec de pilots i copilots reconeguts a nivell mundial
 
Per aquest any 2012, els pilots competiran en les curses en carretera (ral·lis i muntanya) amb un Suzuki Swift Sport amb la configuració que s’utilitza a la copa que es fa dins del Campionat d’Espanya de Ral·lis. Amb aquest vehicle, l’equip de la Federació Catalana d’Automobilisme participarà en 7 curses de la Copa Suzuki Swift 2012, 3 curses del Campionat de Catalunya de Ral·lis i al Rally Racc  Catalunya – Costa Daurada puntuable pel Campionat del Món.
 
La iniciativa compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Fundació Catalana per l’Esport a Motor, Suzuki Ibérica i el RACC, amb el suport tècnic de Rallycar, Romagosa, Fabulor Comunicacions.
 
D’altra banda, i al final de l’acte, ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Catalana per l’Esport a Motor i la Federació Catalana d’Automobilisme perquè aquesta última entitat pugui utilitzar el circuit de Parcmotor Castellolí i potenciar així les seves activitats de promoció i tecnificació. Hi ha estat present el director de la Fundació Catalana per l'Esport a Motor, Edmon Pallerola.

1  

Imatges

Fotografia de les autoritats amb el cotxe de l'equip (Autor: Jordi López)

Fotografia de les autoritats amb el cotxe de l'equip (Autor: Jordi López) 532