El president, durant la inauguració

El president Mas destacarà a la cimera del BCE "el compromís de Catalunya amb l'austeritat", però reclamarà que se l'ajudi

· El cap de l'Executiu ho ha anunciat aquest migdia a Granollers, durant la inauguració del nou centre d'operació de xarxa de l'empresa Estabanell Energia

query_builder   2 maig 2012 16:08

event_note Nota de premsa

El president Mas destacarà a la cimera del BCE "el compromís de Catalunya amb l'austeritat", però reclamarà que se l'ajudi

· El cap de l'Executiu ho ha anunciat aquest migdia a Granollers, durant la inauguració del nou centre d'operació de xarxa de l'empresa Estabanell Energia

El president Mas ha presidit l'acte inaugural del nou centre d'operació de xarxa de l'empresa Estabanell Energia
El president Mas durant la inauguració
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que durant la cimera del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) que es fa a Barcelona, presentarà Catalunya “com a exemple de país compromès amb les polítiques d’austeritat, en les quals hi creiem fermament i ho estem demostrant”, però ha afegit que “també reclamem que se’ns ajudi en aquest camí, perquè del que es tracta és d’estimular la creació de riquesa , el creixement econòmic i els llocs de treball”.
 
El cap de l’Executiu ha destacat el fet que Catalunya tingui com a convidats tots els governadors dels bancs centrals d’Europa i els membres del directori del BCE, perquè són “persones clau des del punt de vista del que passarà a Europa en els propers mesos i anys”. En aquest sentit, el president ha subratllat la importància de fer arribar aquest missatge no només a l’Estat sinó al conjunt d’Europa, perquè “s’entengui que països com Catalunya, de vocació europea, poden presentar una realitat productiva de creació de riquesa”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions aquest migdia a Granollers, durant l’acte d’inauguració del nou centre d’operació de xarxa de l’empresa Estabanell Energia. El cap del Govern ha felicitat aquesta empresa i l’ha posada com a exemple que “hi ha empreses que en moments complicats estan invertint”. A la inauguració també hi han assistit l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba; l'administrador d'Estabanell i Pahisa Energia, Francesc Estabanell, i el president de l'Associació d'Empreses Elèctriques (ASEME), Josep Maria Reig, entre d'altres.
 
Durant l’acte, el president Mas ha recordat que la Generalitat ha signat en els darrers mesos convenis en el camp energètic amb empreses com Endesa, Gas Natural Fenosa, Red Elèctrica, Enagás i l’Associació d’Empreses Elèctriques, de la qual forma part Estabanell Energia.
 
El nou centre d’operació de xarxa d’Estabanell Energia està equipat amb la tecnologia més innovadora i preparat per entrar en un futur pròxim en les anomenades xarxes intel·ligents, en les quals la generació d’energia distribuïda a través dels punts de xarxa s’ha d’integrar i combinar amb el consum per assolir les fites marcades per les directrius de la Unió Europea. El primer centre d’operació de xarxa d’Estabanell Energia es va posar en funcionament l’any 1984.
 
Abans d'inaugurar el nou centre d'operació de xarxa d'Estabanell Energia, el president Mas ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Granollers, on ha signat el llibre d'honor i s'ha reunit breument amb l'alcalde i altres membres del consistori.
 
 

1  

Imatges

El president a la inauguració del nou centre d'operació de xarxa d'Estabanell Energia

El president a la inauguració del nou centre d'operació de xarxa d'Estabanell Energia 656