Govern

Fernández Bozal: "La transformació de la justícia és imprescindible per a la reactivació de l'economia"

query_builder   2 maig 2012 23:00

event_note Nota de premsa

Fernández Bozal: "La transformació de la justícia és imprescindible per a la reactivació de l'economia"

La consellera -que ha pronunciat al Círculo Ecuestre la conferència La transformació de la justícia com a factor de reactivació econòmica- creu que una justícia ineficaç és “clarament un llast per a la competitivitat d’un país”
 
 
 
“La transformació de la justícia és imprescindible, no solament per garantir l’efectiu exercici dels nostres drets com a ciutadans, sinó també per donar suport a la consecució de la reactivació econòmica”, ha afirmat la consellera de Justícia en la conferència col·loqui que ha pronunciat avui al Círculo Ecuestre. Pilar Fernández Bozal creu que una justícia ineficaç és “clarament un llast” per a la competitivitat d’un país perquè estimula l’existència de conflictes, rebaixa el nivell de predisposició per arribar a acords, desanima molts creditors i genera de vegades danys morals i patrimonials. 
 
Així, una justícia moderna, àgil i eficient no és només important per als agents econòmics sinó que és també part integrant del motor econòmic que ha d’aixecar i mantenir la productivitat d’un país. Sense un sistema judicial que garanteixi de forma eficaç l’acompliment dels contractes i altres obligacions no hi ha inversió o s’inverteix menys i la contractació es retrau.
 
La consellera considera vital elevar a debat públic la transcedència econòmica d’una major agilitat i eficiència del funcionament de l’Administració de justícia. Per assolir aquesta eficiència –ha dit la consellera- cal, d’una banda, intentar reduir el nombre d’assumptes judicials, fomentant les mesures alternatives per a la resolució de controvèrsies, com ara la mediació i la reorientació de la figura de l’arbitratge, i, d’altra banda, modernitzar el sistema mitjançant la implantació de l’oficina judicial: el nou sistema organitzatiu de la justícia que pretén transformar una Administració encara decimonònica en una organització del segle XXI.