El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita les obres del nou Centre Tecnològic de Manresa

query_builder   2 maig 2012 16:34

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita les obres del nou Centre Tecnològic de Manresa

 
·        Acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, i el director d’Innovació d’ACC1Ó, Xavier Farràs, el conseller ha iniciat la jornada a l’Ajuntament de Manresa, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del municipi Valentí Junyent i altres membres del consistori.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, i el director d’Innovació d’ACC1Ó, Xavier Farràs, ha visitat avui Manresa.
 
El conseller ha iniciat la jornada a l’Ajuntament de Manresa, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del municipi Valentí Junyent i la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós, entre d’altres membres del consistori.
 
Posteriorment el conseller Mena, acompanyat de l’alcalde, Valentí Junyent, s’ha desplaçat a l’actual seu de la  Fundació CTM Centre Tecnològic, on ha visitat les instal·lacions i hi ha  mantingut una reunió de treball amb el director general del centre, José Manuel Prado i l’equip directiu. El conseller ha volgut conèixer de primera mà les diferents activitats i línies d’investigació del CTM. El Centre, forma part de la xarxa TECNIO, que impulsa el Departament a través d’ACC1Ó i que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya. 
 
Un cop finalitzada la visita a les actuals instal•lacions, el conseller acompanyat dels representants institucionals i els responsables del centre s’han dirigit al Parc Tecnològic de la Catalunya Central, on la Fundació CTM Centre Tecnològic està realitzant les obres de construcció del seu futur edifici corporatiu. La col•locació de la primera pedra va tenir lloc el passat mes de juliol de 2011 i es preveu finalitzar les obres a finals d’aquest any.  
 
En aquest marc, el conseller F. Xavier Mena ha destacat que el CTM “està clarament alineat amb el full de ruta del Govern per guanyar un millor futur per a l’economia catalana, un futur de més competitivitat que passa per la innovació i la internacionalització de la nostra economia”. El conseller ha destacat  que el CTM “és capdavanter en aquesta línia d’actuació, de recerca, i de transferència tecnològica a les empreses, i ha afegit que “si volem empreses competitives, que generin activitat i generin ocupació, hem de menester i potenciar centres tecnològics com el CTM”.
 
D’altra banda el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha ressaltat que el CTM “ja és una realitat però amb el nou edifici volem donar un pas endavant” i s’ha mostrat confiat en que la nova seu del CTM actuï com a “palanca de creixement no només per Manresa i el Bages sinó pel conjunt de Catalunya”.
 
Les obres del nou edifici del CTM està previst que s’acabin a finals d’aquest any i que la nova seu entri en funcionament a principis de 2013. En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha destacat que “es compliran els compromisos de que cap a finals d’any ja s’entregui l’edifici i es pugui fer el trasllat i, sobretot, que els investigadors, les persones - més d’un centenar - que fan aquest gran servei des de la investigació en materials, i ara cada vegada en més àmbits, energia, aigua, medi ambient, etc., traspuïn aquest esforç cap a la competitivitat de les empreses, i això que a hores d’ara ja s’està fent, amb aquest nou edifici es podrà fer d’una manera més eficient, més eficaç i també més còmode”.
 
Després de visitar les obres del nou edifici del CTM el conseller ha visitat també l’espai “Motor” promogut per l’Ajuntament de Manresa, just al costat del nou CTM, amb l’objectiu de convertir-lo en un centre de promoció, atracció i dinamització de noves empreses al bell mig del “Parc Central” – Parc Tecnològic de la Catalunya Central -, projectat pel consistori a les afores de la capital del Bages.
 
 

4  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al CTM Manresa

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al CTM Manresa
JPG | 617

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al CTM Manresa (2)

El conseller F. Xavier Mena durant la visita al CTM Manresa (2)
JPG | 1778

El conseller F. Xavier Mena visitant les obres del CTM

El conseller F. Xavier Mena visitant les obres del CTM
JPG | 2072

El conseller F. Xavier Mena escoltant les explicacions del projecte d'ampliació del CTM Manresa

El conseller F. Xavier Mena escoltant les explicacions del projecte d'ampliació del CTM Manresa
JPG | 1914