Adjudicats quatre pisos amb protecció oficial a la Granada

query_builder   3 maig 2012 13:56

event_note Nota de premsa

Adjudicats quatre pisos amb protecció oficial a la Granada

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui quatre pisos amb protecció oficial a la Granada (Alt Penedès). Les normes ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Dels quatre habitatges, un és de lloguer amb opció de compra i està situat al carrer de la Plana. Té tres dormitoris en una superfície de 68,70 m2 i el preu del lloguer és de 243,84 euros mensuals. La persona adjudicatària signarà un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
La resta d’habitatges són de lloguer i estan situats a l’avinguda de Catalunya. Tenen una habitació en una superfície de 35,51m2 i 39,07m2 i el preu del lloguer és de  137,95 i 148,77 euros. A la quota mensual cal afegir les despeses de comunitat i IBI. Tots els habitatges disposen de plaça d’aparcament vinculada. En el procés d’adjudicació s’han presentat 20 sol·licituds, de les quals se n’han admès 12 i se n’han exclòs 8 per no complir els requisits o per manca de documentació.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa la Granada

Nota de premsa la Granada
PDF | 50