41 alumnes de l'IES Tremp participen a Fleurance en el primer intercanvi d'astronomia en el marc del projecte transfronterer "La Ruta dels Orígens"

query_builder   3 maig 2012 18:06

event_note Nota de premsa

41 alumnes de l'IES Tremp participen a Fleurance en el primer intercanvi d'astronomia en el marc del projecte transfronterer "La Ruta dels Orígens"

 
· L’estada al departament francès del Gers (Midi-Pirénées), els dies 2, 3 i 4 de maig, inclou tallers sobre observació solar, rotació d’estrelles, meteorits o la construcció d’un planisferi, entre altres temes
 
· Les activitats estan organitzades pel Parc Astronòmic del Montsec i l’associació À Ciel Ouvert
 
· Properament el COU d’Àger albergarà cursos d’iniciació a l’astronomia adreçats a públic adult de la zona francesa
 
Un grup de 41 alumnes de segon d’ESO de l’IES Tremp participen en els primers intercanvis d’astronomia al departament francès del Gers (Midi-Pirénées) que tenen lloc a la ciutat de Fleurance els dies 2, 3 i 4 de maig, organitzats en el marc del projecte transfronterer “La Ruta dels Orígens”.
 
En el transcurs de l’estada, els alumnes prenen part de diversos tallers sobre observació solar, rotació d’estrelles, constel·lacions en 3D, meteorits, i la construcció d’un planisferi, entre altres.
 
Aquest grup d’estudiants ja va prendre part aquest mes d’abril d’una sessió prèvia sobre el Sol i Observació del Sol a l’IES Tremp, en la que fou la primera prova pilot d'activitats d'observació en remot que realitza el Parc Astronòmic Montsec, també programada en el marc del projecte “La Ruta dels Orígens”.
 
El proper mes de juny està previst que també facin l’estada astronòmica al Gers alumnes de l’IES Ciutat de Balaguer.
 
“La Ruta dels Orígens”
 
“La Ruta dels Orígens” consisteix en un nou itinerari turístic, cultural i educatiu entre Catalunya i Midi-Pyrénées que pretén apropar al públic en general i als escolars les múltiples recerques científiques sobre els inicis de l’univers, de la vida, de la pròpia serralada i de l’home, a través d’una àmplia diversitat d’activitats pedagògiques i participatives relacionades amb paleontologia, arqueologia, geologia o astronomia, a l’àrea dels Pirineus.
 
Entre les activitats incloses en aquest projecte de divulgació hi figuren els intercanvis d’estudiants i de públic en general a través de cursos i tallers a les dues bandes dels Pirineus. Així, des de la regió del Gers també s’ha preparat uns cursos per adults d’iniciació a l’astronomia que es realitzaran a la zona del Montsec i faran parada al Centre d’Observació de l’Univers. En l’organització d’aquests intercanvis hi intervenen el Parc Astrònomic Montsec (Àger) i l’associació À Ciel Ouvert (Fleurance).
 
“La Ruta dels Orígens”, finançat  per la Unió Europea a traves del FEDER, està inclòs en el programa operatiu europeu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA), destinat a reforçar la integració econòmica i social del territori fronterer pirinenc.

2  

Fitxers adjunts

Alumnes del grup participant en els tallers d'astronomia (I)

Alumnes del grup participant en els tallers d'astronomia (I)
JPG | 1347

Alumnes del grup participant en els tallers d'astronomia (II)

Alumnes del grup participant en els tallers d'astronomia (II)
JPG | 1136