Dades de l'atur

OCUPACIÓ

L'atur registrat baixa de 2.526 persones el mes d'abril a Catalunya

query_builder   4 maig 2012 12:04

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

L'atur registrat baixa de 2.526 persones el mes d'abril a Catalunya

 
 
·         La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha valorat aquestes dades amb “molta prudència”

·         Esther Sànchez ha tornat a posar de manifest que en aquest context és “inacceptable que a hores d’ara el Ministerio de Empleo del Govern de Madrid no hagi convocat la Conferència Sectorial” en la que s’han de distribuir el fons per al desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació a les comunitats autònomes
 
·         Sanchez ha qualificat de “clara irresponsabilitat” aquest ajornament ja que està creant “un clima d’absoluta incertesa en totes les entitats col·laboradores, ajuntaments, entitats del tercer sector i entitats que treballen amb persones amb discapacitat”
 
 
Catalunya ha registrat una disminució de l’atur de 2.526 persones el mes d’abril, el que representa una baixada del 0,4% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 635.721.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha valorat “molt prudentment” les dades d’atur d’aquest mes, “ja que segueixen la tendència a la baixa registrada en els mesos d’abril d’anys anteriors” i ho ha atribuït a “l’estacionalitat de bona part del nostre teixit econòmic i productiu”. Tot i això, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha afegit que “el que ens preocupa és que aquesta davallada és menor que la registrada altres anys”.
 
D’altra banda, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha tornat a posar de manifest que en aquest context és “absolutament inacceptable que a hores d’ara el Ministerio de Empleo del Govern de Madrid no hagi convocat  la celebració de la Conferència Sectorial”, en la que s’han de distribuir els fons per al desenvolupament de les polítiques actives d’ocupació a les comunitats autònomes.
 
Sànchez ha explicat que “això significa que encara no podem tenir una data concreta en la qual rebrem els certificats de crèdit que ens ha de permetre a nosaltres iniciar les actuacions que ja tenim dissenyades i preparades”.
 
 
 En aquest sentit, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha afegit que “el que és pitjor d’aquesta situació i que és una mostra de clara irresponsabilitat és que aquest ajornament està creant un clima d’absoluta incertesa en totes les entitats col·laboradores, ajuntaments, entitats del tercer sector, entitats que treballen amb persones amb discapacitat, ja que treballen sense saber finalment quina serà la quantitat exacta que es distribuirà a les comunitats autònomes”.
 
Les dades de l’atur registrat a les oficines de treball del mes d’abril de 2012
 
Les dades de l’atur registrat del mes d’abril indiquen que per sexes, l’atur ha baixat de 2.294 homes (-0,7%) i de 232 en el cas de les dones (-0,1 %), situant la xifra total d’homes aturats en 331.736  i de dones en 303.985.
 
Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha baixat de 1.576 (-3%) situant el nombre total de joves en atur en 51.149. Pel que fa a les persones de 25 i més anys, l’atur s’ha reduït en 950 persones (-0,2%) deixant la xifra total de desocupats en 584.572.
 
Per sectors, l’atur ha pujat a la Indústria de 423 persones (+0,4%); i a Sense Ocupació Anterior, 379 persones  (+1,1%). En canvi, l’atur registrat ha disminuït a Serveis en 2.806 persones (-0’7%); a la Construcció, en 355 persones (-0,3%); i a l’Agricultura, en 167 persones (-1,3%). 
 
Per demarcacions, l’atur ha baixat a Girona (-1.920) i Tarragona (-1.165) i ha pujat a Barcelona (+266) i a Lleida (+293).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3  

Fitxers adjunts

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012
WAV | 4602

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012 (2)

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012 (2)
WAV | 6029

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012 (3)

La secretària d'Ocupació Esther Sànchez valora atur abril 2012 (3)
WAV | 6022