Ensenyament, Territori i Sostenibilitat i l'ATM Àrea de Lleida convoquen la primera edició del concurs escolar "Parada literària"

query_builder   23 abril 2012 14:29

event_note Nota de premsa

Ensenyament, Territori i Sostenibilitat i l'ATM Àrea de Lleida convoquen la primera edició del concurs escolar "Parada literària"

 
· La iniciativa pretén fomentar la mobilitat sostenible i segura entre tota la comunitat educativa
 
· Els participants poden concórrer amb redaccions, composicions poètiques, cartes al director, articles d’opinió i expressions plàstiques al voltant del transport públic, l’ús de la bicicleta i els desplaçaments a peu
 
· El 10 de maig finalitza el termini d’inscripció dels concursants i el 21 de juny, el de lliurament dels treballs a cada centre educatiu
 
Els departaments d’Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat, i l’ATM Àrea de Lleida, posen en marxa la primera edició del concurs escolar “Parada literària”, amb l’objectiu fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat en bicicleta i a peu entre tota la comunitat educativa per desplaçar-se per la ciutat i, especialment fins a l’escola o l’institut.
 
Es tracta d’un projecte que vol treballar la mobilitat sostenible des de les unitats de coneixement i amb els recursos pedagògics i pràctics que s’emmarquen en el currículum dels diferents cicles educatius. Per fer-ho preveu la participació no només de l’alumnat sinó també dels de pares, mares i mestres.
 
Els directors dels serveis territorials dels dos departaments organitzadors, Miquel Àngel Cullerés i Ma. Dolors Tella, han donat a conèixer la iniciativa avui, en el marc de celebració de la diada de Sant Jordi, en un acte al qual també hi han estat presents el gerent de l’ATM Lleida, Josep Lluís Cunillera, i els presidents de FAPAES i FAPAC, Pere Mazarico i Ismael Alfaro.
 
En l’organització del concurs hi col·laboren el Gremi de Llibreters, Autocars Gamón, Tren dels Llacs, Lleida TV i U-a-1 Ràdio, amb el suport de les Federacions d’Associacions de Pares i Mares d’alumnes d’educació infantil, primària i secundària.
 
Destinataris del concurs
 
Poden participar en el concurs les següents col·lectius:
 
Ø  Alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària.
Ø  Alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.
Ø  Educació secundària postobligatòria (Batxillerat i Cicles Formatius).
Ø  Alumnes de la formació de persones adultes.
Ø  Mares i Pares d’alumnat d’educació infantil i primària (FAPAC).
Ø  Mares i Pares d’alumnat d’educació secundària (FAPAES).
Ø  Professorat.
 
Per a prendre part en el concurs, cada centre educatiu haurà d’omplir aquesta inscripció indicant les categories en què té intenció de participar. Caldrà fer-la arribar a l’ATM entre el 23 d’abril i 10 de maig (ambdós inclosos) a l’adreça de correu electrònic paradaliteraria@atmlleida.cat
 
 
Categories
 
El concurs literari preveu les categories següents:
  
Expressió artística. “Ens movem en colors: dibuixa el transport públic”
  • Grup-1 (Cicle Mitjà). Dibuix sobre el món del transport de persones. Tècnica lliure.
  • Grup-2 (Cicle Superior). Expressió plàstica lliure sobre la mobilitat sostenible.
 
Expressió literària. Prosa. “Cròniques d’a bord: el transport públic en 40 línies”
  • Grup-3 (1r Cicle d'ESO). Redacció en 40 línies.
  • Grup-4 (2n Cicle d'ESO). Redacció en 40 línies.
 
Expressió poètica. “Un viatge, una imatge: un vers per la sostenibilitat”
  • Grup-5 (Batxillerat i Cicles Formatius). Composició poètica de quatre estrofes.
 
Expressió escrita. “Redacció lliure sobre la mobilitat sostenible”
  • Grup-6 (Alumnes de la formació de persones adultes).
 
Prosa. “Carta a un conductor d’autobús”
  • Grup-7 (Mares i pares d’educació infantil i primària). 200 paraules màxim.
  • Grup-8 (Mares i pares d’educació secundària). 200 paraules màxim.
 
Prosa. “Article d’opinió sobre la mobilitat sostenible”
  • Grup-9 Article d’opinió. (Mares i pares d’educació secundària).
  
Calendari del concurs
 
Els participants, un cop inscrits abans del 10 de maig, tenen fins al 21 de juny per lliurar els treballs en els seus centres escolars.
 
El jurat deliberarà i seleccionarà els guanyadors de cada categoria durant el mes de juliol. El lliurament dels premis es durà a terme durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, al setembre.
 
Els guanyadors de cada categoria es difondran a les xarxes socials de l’ATM i es publicaran a www.atmlleida.cat/paradaliteraria.
 
Per a més detalls, podeu consultar el calendari del concurs.
 
 
Premis
 
Tots els guanyadors de cada categoria rebran una targeta de l’ATM carregada amb saldo de viatges il·limitats per a tot un mes, sis lots de llibres i quatre packs per fer un viatge en el Tren dels llacs formats per dos entrades d’adult i dos entrades de nen per als dies 22 i 29 de setembre
 
Per altra banda, les creacions guanyadores de la categoria d’expressió artística constituiran la nadala 2012 de l’ATM. Els articles d’opinió i les cartes al director guanyadors es publicaran als mitjans socials i a revistes específiques de mobilitat.
 
 
Tallers de lectura d’escriptors lleidatans per a alumnes de primària i secundària
 
Per acompanyar la presentació del concurs escolar “Parada literària” durant la Diada de Sant Jordi, l’ATM Àrea de Lleida i el departament d’Ensenyament han organitzat durant tot el matí d’avui uns tallers de lectura en què escriptors lleidatans han llegit fragments d’obres seves a diversos grups d’alumnes de primària i secundària. Aquestes lectures s’han efectuat a bord d’un autobús històric que ubicat al costat de l’IEI. Han participat en aquests tallers de lectura Emili Bayo, Josep Borrell, Laura Bernis, Eduard Roure, Felip Gallart, Àngels Claramunt, Pere Pinós, Cecília Reñé i Francesc Culleré.

1  

Fitxers adjunts

Foto de la presentació del concurs escolar "Parada literària"

Foto de la presentació del concurs escolar "Parada literària"
JPG | 1151