Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per les possibles pluges que poden anar acompanyades de calamarsa i pedra a la zona centre del país

query_builder   6 maig 2012 12:56

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per les possibles pluges que poden anar acompanyades de calamarsa i pedra a la zona centre del país

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, aquest migdia, una prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que mantenen l’avís de risc meteorològic per pluges intenses (superant els 20 l/m2 en 30 minuts) al nord-est, centre, prelitoral i litoral de Catalunya. Recordem que la DGPC ja va fer ahir un avís del pla INUNCAT, que avui ha passat a prealerta per l’augment de la probabilitat a la zona centre de Catalunya i al Vallès Oriental.
 
Tot i que fins 14 hores, el Barcelonès i el Maresme estan fora de la previsió de possibilitat de pluges emesa ahir, de cara a la tarda, en el període comprès entre les 14 i les 20 hores, es mantenen totes les comarques ja previstes ahir en grau de baixa probabilitat i n’hi ha cinc que augmenten el seu grau de probabilitat i que són: Bages, Berguedà, Osona, Selva i Vallès Oriental.
 
Així doncs les comarques afectades per l’avís del SMC fins a les 14.00 hores mantenen el grau de probabilitat baix i són: Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Garrotxa, Osona, Ripollès, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
A partir de les 14.00 hores i fins les 20.00 hores, les comarques amb major grau de probabilitat de que es donin xàfecs amb superació del llindar d’intensitat són: Bages, Berguedà, Osona, Selva i Vallès Oriental. En la mateixa franja, però amb un grau de probabilitat inferior, l’avís del SMC també afecta les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Ripollès, Tarragonès i Vallès Occidental.
 
La DGPC demana extremar les precaucions en la conducció, ja que els xàfecs poden anar acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).