Una persona ferida greu per l'explosió en un pis de Segur de Calafell (Baix Penedès)

query_builder   5 maig 2012 11:14

event_note Nota de premsa

Una persona ferida greu per l'explosió en un pis de Segur de Calafell (Baix Penedès)

  • Quatre persones més han resultat ferides de caràcter lleu
  • Com a mesura preventiva s’han desallotjat 12 veïns
 
 
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 02.08 hores d’aquesta matinada, d’una explosió en un pis del carrer Barcelona número 9 de Segur de Calafell, al terme municipal de Calafell.
 
Fins al lloc s’han desplaçat quatre dotacions dels Bombers (dues bombes rurals pesants, l’autoescala i un vehicle de comandament) que han confirmat que l’explosió havia tingut lloc a l’àtic de l’edifici de planta baixa, dos pisos i un pàrquing soterrat.
 
L’explosió ha estat causada per una acumulació de gas a l’interior del pis provocada per la manipulació intencionada de la instal·lació. L’edifici no ha patit danys estructurals però si que han quedat afectades les parets exteriors de la façanes dels immobles dels números 9 i 11.
 
Com a mesura preventiva s’han desallotjat 12 veïns. El veí del pis afectat ha estat evacuat, des de l’àtic, amb l’autoescala dels Bombers.
 
Es tracta d’un home de 54 anys que ha resultat ferit de gravetat. Ha estat traslladat per una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en estat crític, amb cremades al 90% del cos, a la Unitat de Cremats de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
 
El SEM, que ha desplaçat tres ambulàncies, ha evacuat també una dona de 61 anys a l’Hospital del Vendrell amb contusions lleus. Dues dones de 65 anys i de 26 anys, que han patit una crisi d’ansietat i un home que s’ha fet un tall a la mà, han estat atesos in situ.
 
Fins al lloc també s’han desplaçat vuit patrulles del cos de Mossos d’Esquadra a més de tècnics de Gas Natural i efectius de la policia local.