INDÚSTRIA

La Generalitat impulsa un pla per a la internacionalització de les empreses dels àmbits de territori i sostenibilitat

query_builder   8 maig 2012 19:16

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat impulsa un pla per a la internacionalització de les empreses dels àmbits de territori i sostenibilitat

 

  • La iniciativa s’ha presentat avui en un acte al Palau de Pedralbes presidit pels consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena.
 
  • El pla es dirigeix a un ampli sector que engloba empreses de logística i transports, construcció, enginyeria i arquitectura, consultoria ambiental o smart cities.
 
  • El projecte s’emmarca en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials de la Generalitat per al període 2012- 2014, compta amb la col·laboració dels principals agents econòmics i socials de Catalunya i és el primer d’una sèrie d’aliances per potenciar la internacionalització dels sectors econòmics catalans.
 
 
La Generalitat de Catalunya  ha posat en marxa un pla per impulsar la internacionalització i la sortida als mercats exteriors de les empreses dels àmbits de territori i sostenibilitat. La iniciativa, amb el nom de ‘Catalan Projects to the World: Programa d’internacionalització per a les empreses catalanes dels àmbits de territori i sostenibilitat’ ha estat presentada avui en un acte al Palau de Pedralbes presidit pels consellers de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena.
 
El pla es dirigeix a un ampli sector que engloba la logística i els transports, la construcció, l’enginyeria i l’arquitectura, la consultoria ambiental o les smart cities, entre d’altres àmbits. El projecte s’emmarca en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials de la Generalitat per al període 2012- 2014, i compta amb la cooperació dels principals agents socials i econòmics de Catalunya.
 
Aquest pla per a la internacionalització es fonamenta en tres eixos: el suport a la sortida a l’exterior de les empreses catalanes d’aquest àmbit – sobretot pimes -, l’impuls a la internacionalització de les empreses públiques del Departament de Territori i Sostenibilitat, i la col·laboració per a la captació d’inversions a Catalunya per generar activitat econòmica.
 
Pel què fa al primer eix, el Departament d’Empresa i Ocupació posarà en marxa, a través d’ACC1Ó, actuacions sectorials per a empreses d’aquest àmbit que vulguin enfortir les seves exportacions, trobar nous clients, implantar-se en altres països o obtenir licitacions internacionals.
 
En aquest sentit, els 34 Centres de Promoció de Negocis d’ACC1Ó d’arreu del món oferiran serveis a mida a aquestes empreses per impulsar la seva internacionalització. ACC1Ó també preveu l’organització de missions empresarials centrades en aquests sectors. La primera d’aquestes accions es durà a terme a Colòmbia; del 16 al 18 de maig hi viatjarà una delegació de 30 empreses i entitats catalanes encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El calendari per als pròxims mesos inclou altres missions empresarials als Estats Units, Canadà, Rússia i la Xina.        
 
Per impulsar la internacionalització de les empreses públiques del Departament de Territori i Sostenibilitat, s’establiran aliances amb agències governamentals per actuar com a element facilitador clau per a la penetració d’empreses catalanes. En aquest sentit, ja hi ha acords a Colòmbia i el Marroc, i en les properes setmanes es contactarà amb delegacions d’Indonèsia i Suècia.
 
El tercer eix – la promoció d’inversions estrangeres - comptarà amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació. Ambdós departaments treballaran conjuntament en l’atracció d’inversions a Catalunya lligades a sectors estratègics  - prioritzant infraestructures i connexions -.
 
La posada en marxa d’aquest pla d’internacionalització per part de la Generalitat és el punt de partida d’una sèrie d’aliances amb altres entitats per tal d’enfortir la internacionalització dels sectors econòmics catalans.   
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa iOcupació, F. Xavier Mena, durant la seva intervenció en l'acte

El conseller d'Empresa iOcupació, F. Xavier Mena, durant la seva intervenció en l'acte
JPG | 1610