La Confederació del Comerç de Catalunya s'adhereix al Codi de Bones Pràctiques comercials en la cadena alimentària de Catalunya

query_builder   8 maig 2012 16:13

event_note Nota de premsa

La Confederació del Comerç de Catalunya s'adhereix al Codi de Bones Pràctiques comercials en la cadena alimentària de Catalunya

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit aquest matí, a Barcelona, la tercera reunió del Codi de Bones Pràctiques comercials en la cadena alimentària de Catalunya.
 
Durant la trobada s’ha anunciat que la Confederació del Comerç de Catalunya s’ha adherit al Codi de Bones Pràctiques. De fet, el pròxim 17 de maig se signarà l’addenda d’adhesió en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació  i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.
 
A la reunió, també s’ha presentat el primer esborrany del Reglament de règim intern de la Comissió Paritària, al qual Unió de Pagesos ha presentat esmenes; altres entitats s’han compromès a trametre, en breu, les seves aportacions per escrit. Una vegada introduïdes les diferents modificacions, s’aprovarà aquest document que regirà el funcionament de la Comissió Paritària.
 
El següent tema tractat ha estat l’anàlisi sobre el malbaratament d’aliments a la cadena alimentària. Amb l’acord unànime de totes les persones, s’ha decidit que des de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries es presentarà al Govern català la proposta de lideratge del grup de treball sobre aquest tema.
 
Finalment s’han constituït dos grups de treball, el primer sobre millora i pràctiques comercials i el segon sobre la millora de la percepció del consumidor en els àmbits sectorials de la fruita, les hortalisses, l’oli d’oliva i la llet. La reunió d’aquests grups de treball ha quedat fixada per a la primera setmana de juny.
 
L’Acord del Codi de Bones Pràctiques comercials el van signar el dia 29 de juliol de 2011, l’Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES), l’Asociación Española de Distribuidores, Autoservicios y Supermercados (ASEDAS), l’Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED), el Consell de les Empreses de Distribució i Autoservei de Catalunya (CEDAC), Mercados de Abastecimientos de Barcelona, SA (Mercabarna), Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC-Agroalimentària i PIMER-Comerç), el Foro Interagroalimentario, l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).
 
Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’Estat que té com a objectiu principal millorar les relacions entre els diferents tipus d’operadors, al llarg de tota la cadena de valor, mitjançant l’establiment d’un marc de referència contractual que permeti una agilitat i una seguretat més grans en les transaccions comercials i en millori l’eficiència. A més, també pretén millorar la informació que reben els consumidors i la traçabilitat, i valorar els productes agroalimentaris de qualitat, amb una seguretat alimentària més gran, més sostenibles i més respectuosos envers el benestar animal.